Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger NorddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Her ser du fire lokalpolitikere. De repræsenterer hvert deres parti og har ikke nødvendigvis meget til fælles. Og så alligevel. For de deler kærligheden til lokalpolitikken og peger alle sammen på muligheden for at gøre en forskel som en af grundene til, at de gik ind i lokalpolitik. Fotos: René Henriksen/Gert Præst/Norddjurs Kommune

Forskellige som natten er lang - og så alligevel lidt ens

Jens Meilvang, Aleksander Myrhøj, Kasper Juncher Bjerregaard og Else Søjmark.

Du kender nok deres navne, for det er navnene på fire af de lokalpolitikere, der sidder i kommunalbestyrelsen. Men ved du egentligt, hvem de er? Hvad de interesserer sig for og hvorfor de gik ind i lokalpolitik?

I dagens nyhedsbrev fortsætter vi serien Tæt på rødderne, hvor vi den næste måneds tid præsenterer dig for en del af de lokalpolitikere, der i dag sidder i kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune.

Denne gang har vi talt med en kandidat fra SF, en fra Socialdemokratiet, en fra Venstre og en fra Liberal Alliance. Selvom de fire politikere repræsenterer fire forskellige partier - og stort set hver deres ideologiske holdning - har de flere ting til fælles.

De elsker lokalpolitik. De holder meget af mødet med borgerne. Og de nyder at gøre en forskel, der hvor de bor.

Men ellers er de vidt forskellige mennesker med vidt forskellige holdninger, tanker og interesser. Sådan som det også helst skal være, for de repræsenterer jo os og vores forskellige holdninger.

Jeg vil som altid gerne høre fra dig, så gå gerne ind i din mailboks og skriv til emahh@norddjursliv.dk hvis du har noget på hjerte, idéer til gode historier eller andet, du gerne vil dele med mig.

Vi er til for dig. Uden dine inputs og idéer var vi her ikke.

Så tak for det - god læselyst og god søndag!

Billede af Emma Ahlgreen Haa
Billede af skribentens underskrift Emma Ahlgreen Haa Journalist

Else Søjmark, Socialdemokratiet

Foto: René Henriksen

Når vi 16. november går hen til stemmeboksen for at sætte vores kryds, er Else Søjmark ikke længere at finde på stemmesedlen.

I hvert fald ikke stemmesedlen for kommunalbestyrelsen.

Efter 12 år som lokalpolitiker har hun valgt at skifte spor. I stedet stiller hun op til regionsrådet.

- Af og til skal man tage et spring i livet. Det er det, jeg gør nu. Jeg vil gerne prøve mere, for jeg tror, at jeg kan bidrage med mere, siger hun.

Hun er et stort familiemenneske, men politikken betyder også meget for hende.

Læs mere om Else Søjmark i portrættet, som du finder ved at klikke her.

Kasper Juncher Bjerregaard, Venstre

Pressefoto: Norddjurs Kommune

Nærheden og mødet med borgerne er noget af det, som Kasper Juncher Bjerregaard vægter højest som lokalpolitiker. 

- Jeg kan godt lide, at jeg kan være med til at sætte mit aftryk og få ændret noget. At jeg er med til at tage beslutninger, og at de beslutninger foregår lige på den anden side af døren, siger han.

Personligt har Kasper Juncher Bjerregaard altid dyrket meget sport, og i dag er sport også et vigtigt omdrejningspunkt for hans liv - hvad enten han spiller paddletennis med familien, passer bestyrelsesarbejdet i den lokale badmintonhal eller ser en fodboldkamp på skærmen.

Du kan læse mere om Kasper Juncher Bjerregaard ved at klikke her.

Aleksander Myrhøj, SF

Foto: Norddjurs Kommune

Aleksander Myrhøj er med sine 30 år den yngste i kommunalbestyrelsen. Børnene er hans omdrejningspunkt. Både i arbejdet som pædagogisk leder i en daginstitution og som politiker.

I 1992 var han med sin mor til en demonstration mod nedskæringer og for bedre normeringer i daginstitutionerne. 

- Når folk spørger mig, hvornår mit politiske engagement startede, så var det der, selvom jeg ikke kan huske den konkrete situation, fortæller Aleksander Myrhøj, hvis barndomshjem også var præget af den socialistiske tankegang.

Du kan læse mere om Aleksander Myrhøj i dette portræt.

Jens Meilvang, Liberal Alliance

Foto: Gert Præst for Norddjurs Kommune

Jens Meilvang går meget op i at være et ordentligt menneske. Det gælder også i kommunalbestyrelsen, hvor han sætter en stor ære i at samarbejde med de andre lokalpolitikere og overholde de aftaler, de indgår.

Den læring har han højst sandsynligt med sig fra det år, han tilbragte i livgarden for godt 20 år siden.

- Uanset om man er enig eller ej, så skal man kunne samarbejde med folk, og de skal kunne stole på, at du mener det, du siger, siger han.

Læs mere om Jens Meilvang ved at klikke her.

Bibbi Bergholdt fra Grenaa fik skuespillere og politikere til at se godt ud - nu er hun død

Bibbi Bergholt var født og opvokset i Grenaa. - Jeg elsker at komme til Grenaa. Det er simpelthen min by. Da jeg var helt ung kunne jeg ikke komme hurtigt nok væk herfra, men med årene er den følelse vendt 180 grader. Jeg elsker naturen, havet, den smukke, smukke strand. Roen og skønheden, har hun udtalt til Århus Stiftstidende i 2012. Arkivfoto: Jørgen Jessen

Den kendte og afholdte tidligere stylist i Folketinget Bibbi Bergholdt omkom tirsdag i sit hjem i København.

Det skriver både Århus Stiftstidende og Ekstra Bladet.

Familien bekræfter dødsfaldet på Facebook, hvor de blandt andet skriver: "Vores elskede datter, mor, mormor og farmor - Bibbi - er desværre gået bort alt for tidligt hér til morgen. Som en ringe trøst, fik hun lov at sove stille ind i sit eget hjem."

Politiet formoder, at dødsfaldet skete som følge af røgforgiftning. Overfor Ekstra Bladet forklarer Bibbi Bergholdts søn, at røgen fra en gryde i moderens hjem i det indre København var skyld i hendes død.

Bibbi Bergholdts karriere begyndte i Grenaa, hvor hun voksede op og siden kom i lære som frisør.

Som ung havde hun meget travlt med at komme væk fra byen, har hun tidligere fortalt til Århus Stiftstidende:

- Men med årene er den følelse vendt 180 grader. Jeg elsker naturen, havet, den smukke, smukke strand. Roen og skønheden.

I 1970'erne og frem tog Bibbi Bergholdt sig af alt fra kendisser i salonen i Grønnegade i København til styling af skuespillere i en række danske film.

Hun var senere stylist i Salon Politique på Folketinget, hvor hun fik de folkevalgte til at tage sig ud fra deres bedste side. Hendes kompetente styling og personlighed var værdsat på tværs af det politiske spektrum.

Bibbi Bergholdt blev 75 år gammel.