Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger NorddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Stranden ved Fjellerup er en af de mange smukke perler, som Norddjurs har at byde på. Foto: Annelene Petersen

Norddjurs tiltrækker turister i stor stil

Kære læser

Som jeg sidder og skriver dette nyhedsbrev, kigger jeg ud på et gråt og overskyet landskab. Selvom sommeren kun lige er forbi, glemmer man hurtigt det gode vejr og badeturene til stranden, når først efteråret begynder.

Tænker folk i Norddjurs tilbage på sommeren, kan de mindes, hvordan turisterne er kommet til i hobetal. Mange har nemlig valgt at holde deres sommerferie i Danmark, og det kan man også mærke i kommunen.

Netop sommeren i Norddjurs er omdrejningspunktet i den første artikel i dagens nyhedsbrev.

For VisitAarhus, der også varetager Norddjurs, er det ikke en overraskelse, at mange gerne vil besøge kommunen.

- Der er masser af gode oplevelser for store og små, dejlig natur og flotte strande, lyder det.

Områdets attraktioner melder også om en god sommer. NorddjursLIV har blandt andet talt med Kattegatcentret, hvor direktør Karsten Bjerrum Nielsen er rigtig glad.

- Vi er kommet bedre igennem året, end vi havde forventet, siger han.

I dette nyhedsbrev runder jeg også kort serien Tæt på rødderne.

Denne gang har jeg talt med Bente Hedegaard, der har interesseret sig for politik, siden hun var ganske ung.

- Min holdning er, at hvis man har noget at bidrage med, så er man forpligtet til at gøre det. Det gælder også lokalpolitik, siger hun.

Jeg vil også anbefale dig at læse de artikler, min gode kollega Jakob Binderup har skrevet til SyddjursLIV.

I denne uge har han nemlig sat fokus på det arbejde, der fortsat gøres for at etablere en ny færgeforbindelse mellem Ebeltoft og Sjællands Odde.

For snart syv år siden besluttede Molslinjen at gøre Ebeltoft-Odden-forbindelsen til en såkaldt turistrute, der med få undtagelser kun sejler i weekender, ferier og på helligdage. Det har også betydning for folk i Norddjurs, der nu skal tage turen til Aarhus for at komme med færgen.

Efter Molslinjen flyttede terminalen og færgeafgangen fra Aarhus Ø til den såkaldte Østhavn i det sydlige Aarhus, er rejsetiden blevet væsentligt forøget.

Søren Ibsen, der står i spidsen for Styregruppen for sejlads mellem Ebeltoft og Sjællands Odde, understreger, at flere afgange fra Ebeltoft ikke kun vil være til gavn for folk i det østlige Djursland.

- Det vil være til gavn for hele Østjylland og Nordjylland, siger han.

Vi er et relativt nystartet medie, og vi er afhængige af jer læsere. Derfor bliver jeg altid glad, når jeg modtager tips og gode historier fra jer i indbakken. Har du også noget, du vil dele med mig, kan du skrive til emahh@norddjursliv.dk.

Er du endnu ikke tilmeldt nyhedsbrevet, så kan du gøre det ved at klikke her.

Slutteligt er der kun tilbage at ønske god læselyst og god weekend!

Billede af Emma Ahlgreen Haa
Billede af skribentens underskrift Emma Ahlgreen Haa Journalist

Norddjurs gør status efter årets sommerferie

Mange har valgt at holde deres sommerferie i Danmark i år, og det kan man også mærke i Norddjurs, hvor turisterne er strømmet til. Foto: Annelene Petersen

Turistattraktioner, museer og overnatningssteder kan ånde glade og lettede op. Sommeren har nemlig været rigtig god for Norddjurs, der har haft mange turister og glade gæster over hele linjen.

Forud for sommeren var der ellers bekymring. Mange havde været tvangslukket i en del af årets første måneder, og der var ikke nogen sommerferiepakke at se frem til som sidste år.

Men bekymringerne viste sig at være spildte, for mange overnatningssteder og campingpladser kunne melde om fuldt booket, og gæsterne strømmede til områdets turistattraktioner.

Læs mere ved at klikke her.

Tæt på rødderne: Mød Socialdemokratiets Bente Hedegaard

Bente Hedegaards interesse for politik blev grundlagt, da hun var teenager. De seneste 12 år har hun siddet i kommunalbestyrelsen for Norddjurs Kommune, og hun peger på det kendskab, man får til sin kommune, som en af de ting, der gør det spændende at være lokalpolitiker. Privatfoto

Bente Hedegaard har siddet i kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune i 12 år, men interessen for politik har hun haft, siden hun var ganske ung. 

Hun kan ikke forestille sig at stoppe lige foreløbigt, for hun mener selv, at hun stadig har noget at bidrage med. 

- Har man det, så er man også forpligtet til at gøre det, lyder det fra politikeren.

Hun kan godt lide, at hun som politiker kan være med til at påvirke tingene i den retning, hun selv finder rigtig, og så mener hun, at alle bør se Matador.

Læs mere om politikeren ved at klikke her. 

Fast færgerute skal tilbage til Ebeltoft

Søren Ibsen står i spidsen for Styregruppen for sejlads mellem Ebeltoft og Sjællands Odde, der nu genoptager kampen for en ny færgeforbindelse. Det vil også være til gavn for borgerne i Norddjurs, der får kortere til færgen. Privatfoto

Siden Molslinjen i starten af 2015 valgte at gøre overfarten mellem Ebeltoft og Odden til en turistrute, har rederiet med få undtagelser kun sejlet på ruten i weekender, ferier og på helligdage.

Dermed skal folk til Aarhus for at tage færgen, men det vil en styregruppe lave om på.

Det seneste halvandet år har arbejdet for at skabe en ny færgerute mellem Ebeltoft og Sjællands Odde været udfordret. Nu er styregruppe dog klar til at gøre endnu et forsøg, og de vurderer, at det vil være til gavn for hele Østjylland. Det betyder også, at folk i Norddjurs får kortere til færgen.

Læs mere på SyddjursLIV ved at klikke her.

Firma-ejer bruger en ekstra arbejdsuge om året i bilen

Rasmus Henriksen (forrest) har de seneste mange år været vant til at tage på kundebesøg på Sjælland. Efter at Molslinjen har flyttet terminalen, er turen blevet markant mere besværlig. Foto: Jysk Handi

Rasmus Henriksen har i snart 30 år været vant til at tage på kundebesøg på Sjælland og benyttede sig i mange år af Molslinjens Ebeltoft-Odden-overfart.

Siden 2015 har han benyttet sig af overfarten fra Aarhus, men siden Molslinjens terminal sidste år blev flyttet, er rejsetiden blevet markant længere, når han og hans otte ansatte tager på jævnlige kundebesøg på Sjælland.

Derfor efterlyser han en ny færgeforbindelse mellem Ebeltoft og Sjællands Odde.

Få historien på SyddjursLIV ved at klikke her.