Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger NorddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

For Kirsten Tranekjær Søgaard, souschef i arbejdsmarkedsafdelingen, er det vigtigt, at jobcentret rent faktisk tror på borgerne og tror på, at de kan arbejde. Hun tror, det er en af grundene til, at antallet af borgere på integrationsydelse i kommunen er faldet siden 2017. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Alle er gode til noget - man skal bare finde ud af, hvad det er

Ordene i toppen af dette nyhedsbrev kommer fra Kirsten Tranekjær Søgaard, souschef i arbejdsmarkedsafdelingen i Norddjurs Kommune.

I kommunen har man nemlig fået andelen af folk på integrationsydelse til at falde. Faktisk fra 1,4 procent til 0,5 procent siden 2017.

Kirsten Tranekjær Søgaard tror blandt andet det skyldes, at jobcentret rent faktisk tror på borgerne, og tror på, at de kan arbejde.

Derudover har man også gjort meget ud af den personlige kontakt mellem borger, virksomhed og jobcenter, når borgerne skal i virksomhedspraktik.

Det mærker man hos metalvirksomheden L-tek i Nørager.

De leder efter medarbejdere med ild i øjnene, og i samarbejde med kommunens jobcenter er de lykkedes med at finde det. Og samtidig netop bidrage til at andelen af folk på integrationsydelse falder.

Jobcentrene sender nemlig ikke bare folk i virksomhedspraktik.

Næh, jobcentrets konsulenter gør en dyd ud af at lære virksomhederne at kende for på den måde at matche dem med de mest relevante medarbejdere.

- Den kontakt gør, at konsulenterne kender vores virksomhed og dermed kan sende de rigtige folk i vores retning, lyder det fra Lars Nielsen, direktør i L-tek.

Han fortsætter:

- Dem, der kommer i praktik, kender ikke altid til vores branche, men de er villige til at lære, og det er det vigtigste, siger Lars Nielsen.

Er du mon en af de heldige, der har efterårsferie i næste uge?

I så fald har NorddjursLIV samlet en række gode tips og idéer til aktiviteter. De fleste finder sted i kommunen, mens enkelte kræver, at du bevæger dig over kommunegrænsen.

Der er noget for alle, så det er bare med at gå på opdagelse. Har du andre gode idéer til aktiviteter eller oplevelser, må du gerne sende dem til mig på emahh@jfmedier.dk, så tilføjer jeg dem i artiklen, som du finder i bunden af dette nyhedsbrev.

Har du andre idéer, ris, ros eller kommentarer er du i øvrigt også velkommen til at skrive til min mail.

I næste uge holder NorddjursLIV også efterårsferie, og dermed udkommer jeg kun med ét nyhedsbrev, men jeg vil gerne love, at det bliver et godt et af slagsen. Rundt omkring skyder flere og flere supermarkeder op, der er et resultat mellem lokalbefolkningen og en given kæde, og det har jeg undersøgt sammen med min kollega på SyddjursLIV. Præcis hvad det handler om, må du vente med at læse til næste uge.

Ellers vil jeg blot ønske god læselyst og god efterårsferie til dem, der har det.

Billede af Emma Ahlgreen Haa
Billede af skribentens underskrift Emma Ahlgreen Haa Journalist

Personlig kontakt mellem jobcenter og virksomhed er med til at reducere antallet af folk på integrationsydelse

Det er alfa og omega, at jobcentrets konsulenter lærer virksomhederne at kende, for på den måde at kunne matche dem bedre med eventuelle jobmodtagere. Det mener i hvert fald souschef for arbejdsmarkedsafdelingen i kommunen. Foto: Emma Ahlgreen Haa

I Norddjurs praktiserer man en lidt anden tilgang til mødet mellem jobcenter, borger og virksomhed, end man måske ser andre steder.

Jobcentrets konsulenter tager på besøg og lærer virksomheden at kende. Det sker også, at jobkonsulenterne selv kommer i virksomhedspraktik for at lære virksomheden at kende indefra.

- Det er for mig at se en kerneopgave. Hvis vi ikke kender virksomhederne og ved, hvad de efterspørger, så har vi ikke mulighed for at ramme rigtigt, siger Kirsten Tranekjær Søgaard, souschef i arbejdsmarkedsafdelingen i Norddjurs Kommune.

Antallet af folk, der modtager integrationsydelse, er faldet fra 1,4 procent til 0,5 procent siden 2017. Antallet af folk, der får fast arbejde efter endt virksomhedspraktik, er til gengæld steget.

Det bunder ifølge Kirsten Tranekjær Søgaard både i ovenstående - men også i andre ting. Blandt andet, at jobcentret gør en dyd ud af at tænke, at de flygtninge, der kommer på jobcentret godt kan arbejde.

Det kan du læse meget mere om i denne artikel ved at klikke her.

L-tek i Nørager sætter pris på kommunens personlige kontakt

Said Jalal har været på L-tek i to år. Han kom til virksomheden i praktik og blev fastansat efter tre måneder. Foto: Norddjurs Kommune

Maskinfabrikken L-tek i Nørager er et godt eksempel på en virksomhed, der har haft gavn af den personlige kontakt, jobcentret og Norddjurs Kommune tilbyder.

Ved at lære virksomheden at kende, kan jobcentrets konsulenter tilbyde mere kvalificeret arbejdskraft - til gavn for både de arbejdende og for L-tek.

Det gør i sidste ende rekrutteringsprocessen nemmere.

- Konsulenterne forstår vores behov og kan se, hvilke medarbejdere der kan passe ind, siger Lars Nielsen.

Alt er dog ikke nødvendigvis fryd og gammen fortæller direktøren. Selvom han er glad for samarbejdet, ville han ønske, at der var mindre kassetænkning og mindre administrativt 'bøvl' fra jobcentrets side.

- Tit går der virkelig lang tid, før folk rent faktisk kommer i arbejde, fordi der er så meget papirarbejde, siger han.

Læs mere i artiklen ved at klikke her.

Aktiviteter til store og små i efterårsferien

Mosebrugscenteret i Stenvad er et af de steder, der inviterer indenfor i efterårsferien - og byder på spas og sjove aktiviteter. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Efterårsferien står - for manges vedkommende - for døren, og hvis du er en af dem, der ikke helt ved, hvad dagene skal bruges til, så har NorddjursLIV i dagens nyhedsbrev samlet en række gode idéer.

Der er noget for alle - store som små - og de fleste foregår i kommunen, mens andre kræver, at du bevæger dig over kommunegrænsen.

Se alle idéerne i listen ved at klikke her.