Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger NorddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Mette Birk (bagerst) fik heldigvis stemt. Det er hun utrolig glad for, men var det ikke for veninden Inger B. Jensen og muligheden for at afgive sin stemme fra bilen, så var Mette Birk ikke kommet af frygt for corona. Foto: Asbjørn With

Du kan nå det endnu!

- Vi er så privilegerede i Danmark.

Mette Birk sidder i sin veninde Inger B. Jensens bil og smiler over hele hovedet.

Kort tid forinden havde to valgtilforordnede fra valgstedet i Allingåbro iført sig blå beskyttelsesdragter, visir og handsker og havde fragtet Mette Birks stemmeseddel og en valgurne ud til hende i bilen.

Hun har kun en lunge, og frygten for corona havde nær forhindret Mette Birk i at stemme for første gang. Men veninden Inger B. Jensen tilbød at køre Mette Birk de 300 meter til stemmestedet, og så fik hun alligevel stemt. Både til kommunalvalget, regionsvalget og til ældrerådet.

Det var et fantastisk eksempel på, hvordan vi formår at afvikle valg i Danmark. Desværre måtte vi ikke tage billeder af den seance, fordi valghandlingen i Danmark er hemmelig.

- Det er altid spændende, når der er valg. Vi er heldige, og når man ser rundt i verden og tænker på, hvordan situationen er andre steder, så priser jeg mig lykkelig for, at vi bor sådan et godt sted, siger Mette Birk.

Er du en af dem, der endnu ikke har været nede at stemme, kan det nås endnu.

Valgstederne lukker først klokken 20, og ved at sætte dit kryds, får du medbestemmelse og medindflydelse på vores demokrati.

Lokalpolitikerne er med til at bestemme på områder som skoler, daginstitutioner, ældrepleje og infrastruktur, og derfor betyder lokalpolitik rent faktisk noget.

Er du ligesom Mette Birk bekymret for corona, er du også velkommen til at stemme fra din bil.

Ved de fleste valgsteder er der angivet et telefonnummer, du kan ringe til, for at få vedledning til dette. Og ellers er du velkommen til at medbringe mundbind og dit eget skriveredskab.

Dette er første nyhedsbrev med vores valgdækning af kommunalvalget i Norddjurs. Har du et input til et god historie, eller vil du give dit besyv med, er du velkommen til at kontakte os.

Du kan skrive til Emma på emahh@jfmedier.dk eller gribe telefonen og ringe på 42 79 00 37. Asbjørn får du til gengæld fat i på på aswch@jfmedier.dk eller telefon 61 66 46 03.

God valgaften - husk nu: du kan nå det endnu!

Billede af Emma Ahlgreen Haa
Billede af skribentens underskrift Emma Ahlgreen Haa Journalist

Hvad betyder noget for dig?

Tre gymnasieelever fra 3.g. på Grenaa Gymnasium, Lærke Madsen (t.v.), Laura Østerby Jensen og Ida Kejser (t.h.), brugte dagen på at indsamle viden om vælgerne til en valgprognose som en del af undervisningen i samfundsfag på A-niveau. Derudover har de tre piger selv stemt for første gang. Foto: Asbjørn With

Der er gang i den rundt omkring ved valgstederne i Norddjurs, hvor vælgerne hele dagen er strømmet til for at gøre deres indflydelse gældende. 

NorddjursLIV har talt med vælgere på samtlige valgsteder på valgdagen for at skabe den helt rigtige stemning frem til valgstederne lukker klokken 20 og stemmerne skal tælles op.

Vi har blandt andet spurgt dem: Hvad betyder noget for dig?

Tag med på turen og få inspiration eller nyd, hvordan en valgdag forløber rundt om i kommunen.

Her er kandidaterne, som de fleste vælgere er enige med

Foto: Asbjørn With

Han står sidst på listen blandt de konservative i Norddjurs, og som ikke i forvejen valgt medlem af kommunalbestyrelsen, er det nok ikke navnet Søren Peter Hansen, der vækker genklang hos de fleste.

Alligevel er han den, som de fleste norddjurslændinge er enige med i vores kandidattest.

Hele 1.099 har fået præsenteret Søren Peter Hansen (K) som den, de er mest enig med, efter at have besvaret de 25 spørgsmål. Nummer to blev Jens Meilvang (LA), hvor 1.020 er mest enig med ham, og på tredjepladsen er det Mads Jensen (K), hvor 974 har fået præsenteret ham som den, de er mest enig med.

Kandidattesten er lavet i samarbejde mellem TV 2, TV 2 Regionerne, Jysk Fynske Medier, Sjællandske Medier, Det Nordjyske Mediehus, Megafon, Paqle og en række lokale medier.

Har du stadig ikke bestemt dig for, hvem du skal stemme på, kan du stadig nå at tage kandidattesten, som du finder ved at klikke her.

Vi har også en test til regionalvalget, som du finder ved at klikke her.