Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger NorddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Her er valgets vinder - Kasper Juncher Bjerregaard fra Venstre. Han bliver nemlig ny borgmester i Norddjurs. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Neglebidende valg i Norddjurs

Undskyld.

Med det ord vil jeg gerne indlede dagens nyhedsbrev. For vi havde lovet, at du her på NorddjursLIV kunne følge med i valgdækningen aftenen igennem. At du blot kunne læne dig trygt tilbage og modtage nyhederne i din mailboks.

Det var dog ikke tilfældet, og for det vil jeg gerne sige undskyld.

Jeg skal ikke trætte dig med teknikaliteter, men jeg vil blot sige, at det ikke var muligt for os at udsende nyhedsbrevene som planlagt.

Og nu tilbage til aftenens valg. For det viste sig at være en sand gyser i Norddjurs. Holdt du dig vågen for at følge valgdækningen, endte du måske med at bide negle af ren spænding ligesom mig.

Det Konservative Folkeparti fik et opsigtsvækkende valg med en fremgang på 1.378 stemmer.

Det betyder, at partiet får 13,9 procent af stemmerne - i alt 2.764 stemmer - og er dermed meget tæt på at indhente Venstre som kommunens næstestørste parti.

Til gengæld gik Socialdemokratiet tilbage.

De fik 6.234 stemmer, hvilket er en tilbagegang på 2.415 stemmer.

- Det viser, at vælgerne ikke er tilfredse med mig som borgmester. Vi måtte lave nogle tiltag i 2018, fordi vi skulle spare penge, og nu kommer regningen fra vælgerne, lød det fra nuværende borgmester Jan Petersen (S), der dog påpegede, at Socialdemokratiet stadig er det største parti med 31,4 procent af stemmerne. Alligevel var det ikke nok til en borgmesterpost, for blå blok fik flertal.

Men hvem blev så borgmester?

Det gjorde såmænd Kasper Juncher Bjerregaard fra Venstre.

Lidt overraskende, både fordi det ikke var spået på forhånd, men også fordi, at både Jens Meilvang fra Liberal Alliance og Benny Hammer fra Det Konservative Folkeparti fik flere personlige stemmer end ham.

Alligevel endte forhandlingerne ud til Kasper Juncher Bjerregaards fordel, og han glæder sig til at overtage borgmesterposten fra 1. januar.

Hold øje med din mailboks, hvor vi de kommende dage holder dig opdateret på valget, tager en snak med den kommende borgmester og ellers kigger på, hvad der sker.

Husk, at du altid kan skrive til Emma på emahh@jfmedier.dk eller gribe telefonen og ringe på 42 79 00 37, hvis du har idéer til historier eller andre inputs. Asbjørn får du til gengæld fat i på på aswch@jfmedier.dk eller telefon 61 66 46 03.

Tak, fordi du læser med!

Billede af Emma Ahlgreen Haa
Billede af skribentens underskrift Emma Ahlgreen Haa Journalist

Kasper er ny borgmester i Norddjurs

Lidt overraskende kan Kasper Juncher Bjerregaard tage borgmesterposten. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Ikke mange havde forudset det før valget, men Venstres Kasper Juncher Bjerregaard er med et blåt flertal kommunens nye borgmester.

Få historien ved at klikke her.

Hverken reporter eller nyvalgt borgmester havde mange bevingede ord at bidrage med tidligt onsdag morgen, men vi lover, at vi tager os længere snak med Kasper Juncher Bjerregaard i løbet af det næste stykke tid.

Sådan fordeler stemmerne sig

Spændingen var til at føle, da de personlige stemmer blev offentliggjort på rådhuset natten til onsdag. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Det Konservative Folkeparti går frem, mens Socialdemokratiet og Venstre må vinke farvel til en række mandater.

Det stod klart midt på natten, da de personlige stemmer var talt op.

Få overblikket i artiklen, som du finder her.

Afklaret Jan Petersen sagde farvel til borgmesterposten

Jan Petersen understreger, at han er valgt ind, og derfor tager han selvfølgelig de fire år i kommunalbestyrelsen, som han er valgt til. Foto: Emma Ahlgreen Haa

- Ja, det bliver nok ikke mig, der bliver borgmester ...

Jan Petersen drog onsdag nat hjem fra rådhuset - højst sandsynligt uden udsigt til at blive borgmester fra 1. januar næste år.

- Alt tyder på, at det bliver en af de tre herrer derinde, sagde han og pegede i retning af det lokale, hvor Jens Meilvang (LA), Kasper Juncher Bjerregaard (V) og Benny Hammer (K) havde taget placering i.

Det er en afklaret borgmester, der siger farvel til posten.

- Jeg har hele tiden vidst, at det kunne ende sådan her. Jeg ved, at der findes et liv uden en borgmesterpost, og jeg har haft 12 gode år, sagde Jan Petersen i interviewet, som du finder her.