Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger NorddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Tirsdagens valg førte til en udskiftning i en række af kommunens 'byrødder ' - og også borgmesterkæden skiftede hænder. Næste år og fire år frem, er Kasper Bjerregaard borgmester, mens Jan Petersen (øverst t.h.) bliver menigt medlem. Foto: Emma Ahlgreen Haa og Anders Tilsted

Her er de nye 'byrødder'

Du ved nok allerede, hvad de hedder. De nye lokalpolitikere i kommunalbestyrelsen.

Men måske er du nysgerrig på, hvem de er? Hvor gamle de er, og hvad de ellers laver til daglig?

Så er du ikke den eneste. Vi har samlet alle tilgængelige informationer om netop deres alder, bopæl og beskæftigelse længere nede i nyhedsbrevet, så du kan klikke dig til de (fleste) nye kommunalpolitikere og lære dem en lille smule bedre at kende.

Vi kigger også nærmere på de ni personer, vi desværre skal sige farvel til fra 1. januar 2022. For det er desværre vilkårene. Når der kommer nye ansigter ind, skal gamle ansigter ud.

I kommende nyhedsbreve her på NorddjursLIV dykker vi selvfølgelig endnu mere ned i den nye kommunalbestyrelse. Du kan blandt andet se frem til et interview med den kommende borgmester fra Venstre.

Jeg vil holde det kort og i stedet invitere dig til at gå om bord i de enkelte artikler længere nede i nyhedsbrevet.

Husk, at du som altid er velkommen til at skrive til mig på emahh@jfmedier.dk, hvis du har gode idéer til historier, ris, ros eller andre kommentarer.

God weekend!

Billede af Emma Ahlgreen Haa
Billede af skribentens underskrift Emma Ahlgreen Haa Journalist

Her er din nye kommunalbestyrelse - og her bor de

Her er nogle af de mennesker, der kommer til at sidde i kommunalbestyrelsen fra 1. januar. Fotos: Emma Ahlgreen Haa og Asbjørn With

27 nye medlemmer hvoraf otte er helt nye, og én ikke har været fast medlem før.

Det er realiteten, når kommunalbestyrelsen 1. januar 2022 træder ind i byrådssalen og kan kalde sig lokalpolitikere de næste fire år.

Gennemsnitsalderen er faldet en smule, men fordelingen af mænd og kvinder er den samme som før - nemlig 20 mænd og 'kun' syv kvinder. 

Er du nysgerrig på, hvor i kommunen de bor? Hvor gamle de er? Og hvad de laver til daglig?

Så har vi forsøgt at samle et overblik i artiklen her.

Valgets vindere og tabere

Stinne Thorsen Kvorning fra Liberal Alliance har god grund til at være glad. Netop Liberal Alliance havde nemlig et godt valg, hvor de gik fra to til tre mandater. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Ja, egentligt er det unfair at tale om vindere og tabere når det kommer til (lokal)politik. Alle er de engagerede mennesker, der vil deres kommune det bedste. 

Men vi kan ikke komme udenom, at der til dette års valg, var nogle, der havde et kanongodt valg - og nogle, der gik skuffede hjem. 

For det var en spændende aften og i det hele taget et nervepirrende valg i Norddjurs, der fortsatte til langt ud på natten, da de personlige stemmer blev afgjort. 

På forhånd var Socialdemokratiet og Jan Petersen spået en sikker sejr, men sådan skulle det altså ikke gå.

I denne artikel har vi samlet en oversigt over valgets tabere og vindere.

Disse ni personer skal vi sige farvel til

Mens Else Søjmark og Mads Nikolajsen har valgt ikke at genopstille til kommunalbestyrelsen, var Hans Fisker Jensen (t.h.) en af dem, der ikke fik stemmer nok. Fotos: Privat/pressefoto/Lasse Kristoffersen

Lidt i forlængelse af ovenstående, var der også en række personer, der måtte forlade rådhuset i Grenaa noget slukørede efter tirsdagens kommunalvalg.

Seks af dem fik ikke genvalg, og selvom det er sådan, spillet er i lokalpolitik, er det altid en lille smule vemodigt.

Få sat ansigt på dem vi ikke skal se i kommunalbestyrelsen fra 1. januar her.

Blå blok har sat ansigt på deres udvalgsformænd

Både Mads Jensen (t.v.) og Jens Meilvang får en post som udvalgsformænd i den nye kommunalbestyrelse. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Der er nu sat navn på de udvalgsformændsposter, som de borgere partier sætter sig på fra 1. januar 2022. 

Jens Meilvang fra Liberal Alliance bliver formand for miljø- og teknikudvalget. Det stod allerede klart på valgnatten. Han har siddet i samme udvalg i de seneste to valgperioder, og han føler, at han her har været med til at udrette gode ting. Derfor tager han fire år mere. 

Det Konservative Folkepartis Mads Jensen kan se frem til sin anden valgperiode, og han tager et hop på den politiske karrierestige, når han bliver formand for voksen- og plejeudvalget. 

Niels Ole Birk fra Venstre, der fik næstflest personlige stemmer i partiet, bliver formand for erhvervsudvalget.