Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger NorddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Søren Allermann Sørensen og Bettina Kjærulff Sørensen er ejere af en juletræsplantage. Selvom det ikke nødvendigvis var sådan, de havde tænkt sig, at det skulle gå, er de i dag glade for at være med til at sprede den gode julestemning. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Det' sørme, det' sandt, december

Så blev det endelig december. Efter en kold og grå november, kan vi se frem til en lysende december fyldt med hygge og glæde.

Dem, der kender mig, ved, at jeg er bidt af en gal julegris.

Jeg elsker december! At pynte op, bage julesmåkager, fælde juletræer, købe gaver og pakke dem ind. Det er - for mig - virkelig den bedste tid på året.

Derfor er dette nyhedsbrev også dedikeret hjerternes fest. For jeg er ikke den eneste, der holder af december.

I Grenaa ligger Søren Allermann Sørensen og Bettina Kjærulff Sørensens gård. Til den gård hører en stor juletræsplantage.

Det lå faktisk ikke i kortene, at Søren og Bettina skulle være juletræsproducenter - men tilfældigheder gjorde, at de nu producerer og sælger juletræer ved siden af deres landbrug. Og det er hårdt arbejde, for man skal ikke bare plante træerne og så håbe på det bedste.

Juletræerne skal beskæres, plukkes og nusses om - hele året rundt - hvis de skal være klar til julesalget i december.

Netop kontakten med kunderne er noget af det, Søren og Bettina sætter allermest pris på.

- Det er jul, så folk er glade, og der er så god stemning. Jeg nyder virkelig, at vi kan være med til at bidrage til den juleglæde, siger Bettina Kjærulff Sørensen.

Når du lige om lidt skal ud at købe dine julegaver, opfordrer flere af de lokale butikker i Norddjurs til, at det foregår lokalt.

Mange har haft et hårdt år med corona og medfølgende nedlukninger, og nu kan de ovenikøbet se ind i en december, hvor corona igen banker på døren.

NorddjursLIV har været på besøg ved Signe Lovise Pedersen, der er ejer af en keramikbutik i Grenaa. Hun håber også, at folk vil tænke på de små butikker, når der skal købes julegaver.

- Vi laver en sejrdans hver gang, vi sælger noget. Det tror jeg ikke, at de store firmaer, der masseproducerer porcelæn og keramik, gør, siger hun.

Her til sidst vil jeg benytte lejligheden til at sige tak, fordi du læser med. Du er som altid velkommen til at kontakte mig på emahh@jfmedier.dk, hvis du har en god idé til en historie, jeg skal kaste mig over. Du kan også kontakte min kollega Asbjørn på aswch@jfmedier.dk.

God læselyst - og rigtig glædelig december!

Billede af Emma Ahlgreen Haa
Billede af skribentens underskrift Emma Ahlgreen Haa Journalist

Søren og Bettina drømte ikke om at blive juletræssælgere - men sådan gik det

Foto: Emma Ahlgreen Haa

Søren Allermann Sørensen skulle ikke være hverken landmand eller ejer af en juletræsplantage.

- Der var simpelthen for meget arbejde i at være landmand, fortæller Søren Allermann Sørensen, der heller ikke havde gjort sig mange forestillinger om at være ejer af en juletræsplantage.

- Jeg havde tænkt, at det nok ikke var noget for os, men jeg havde ikke forestillet mig, hvor meget arbejde, der var i det, siger han.

Tilfældighederne ville, at han både blev landmand og sammen med hustruen Bettina Kjærulff Sørensen fik en juletræsplantage. I dag sælger de pyntegrønt, gran og juletræer gennem hele efteråret og december, og de sætter begge pris på den afvekslende hverdag, det giver - og på kontakten med kunderne.

- Der er intet som at være med til at sprede juleglæde på den måde. Det er virkelig skønt, siger Bettina Kjærulff Sørensen.

Få hele historien om hvordan parret kom til at sælge juletræer ved at klikke her. 

Lokal keramiker: Køb dine julegaver lokalt

Foto: Emma Ahlgreen Haa

Signe Lovise Pedersen har en keramikbutik i Grenaa sammen med sin mor, og hun er en af dem, der opfordrer folk til at købe deres julegaver lokalt. Ikke nødvendigvis ved hende, men ved en af de mange lokale butikker, der findes rundt omkring på Djursland.

- Det betyder rigtig meget for os små butikker, når folk handler lokalt. Jeg hopper og danser af glæde, når jeg sælger en tallerken eller en kop, siger hun. 

Corona og gentagende nedlukninger har været hård for de fleste butikker, og derfor appellerer mange af de erhvervsdrivende til, at man netop handler lokalt.

- I værste fald kan det betyde, at vi er nødt til at dreje nøglen om, siger Signe Lovise Pedersen.

Få hele historien ved at klikke her.

Medarbejdere og beredskabet kæmpede mod oversvømmelse i Kattegatcentret

Foto: Local Eyes

Voldsomt vejr i form af blæst og sne ramte det meste af Danmark onsdag aften, og Norddjurs gik ikke fri.

I Kattegatcentret kæmpede Beredskab & Sikkerhed mod vandmasserne, der forsøgte at trænge ind i akvariecentret, der ligger få meter fra Kattegat. 

Operationschef Anders Jensen fortalte onsdag aften til Randers Amtsavis, at ti mand omkring klokken 21 var i gang med at forhindre vandet i at oversvømme Kattegatcentret.

- Vandet blæser ind over kajkanten, og det har været på vej ind i Kattegatcentret, så vi er i gang med nogle sandsække og nogle pumper for at få det stoppet, sagde han. 

Der var bekymring for dyrene i centret, for flere af de elektriske installationer stod af, men torsdag morgen meddelte Kattegatcentret, at alle fisk, hajer og sæler har det godt, og at man i samarbejde med beredskabet har fået kontrol over vandmasserne henover natten. 

Kattegatcentret holder i disse dage - og frem til 20. december - lukket som planlagt, da man er ved at renovere og bygge det nye pingvinanlæg sammen med de eksisterende bygninger.

Derfor kommer oversvømmelsen heller ikke til at påvirke gæsterne.