Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger NorddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Birthe König-Pedersen har knoglekræft og et år tilbage at leve i. Det giver hende tid til at skabe minder med familien, og nu vil hun gerne give andre samme mulighed. Til det får hun hjælp af sin datter. Foto: Emma Ahlgreen Haa

- Minderne er alt vi har tilbage

På en gård i Grenaa bor Jamilla Meller sammen med sin mand, deres børn og sin mor Birthe König-Pedersen, og ordene i toppen af nyhedsbrevet er deres.

Birthe König-Pedersen er nemlig syg med knoglekræft, og hun er gået fra at have få timer tilbage at leve i til nu at have et år.

- Det er dejligt, for det giver os tid til at skabe minder sammen, siger Jamilla Meller.

For når dem, vi elsker, er væk, er minderne alt, vi har tilbage, og det ved både Jamilla og mor Birthe.

Begge har, vil jeg godt tillade mig at sige, hjerter af guld. For selvom Birthe König-Pedersen er terminalt syg med kræft, vil hun alligevel gerne gøre en forskel for andre, der er i samme situation som hende selv - og netop give dem mulighed for at skabe minder.

Derfor har hun besluttet sig for at uddele tre julekurve fyldt med gaver, mad og lækkerier til familier, der har kræften tæt inde på livet. Men interessen har vist sig at være overvældende, og derfor har projektet grebet en del om sig.

2.800 ansøgninger har Jamilla og Birthe fået, og heldigvis har de fået donationer og hjælp fra lokalsamfundet, så de kan uddele lidt flere end de tre julekurve, der oprindeligt var planen.

- Vi ville ønske, at vi kunne hjælpe alle, men heldigvis kommer vi til at kunne hjælpe nogle, og det er bedre end ingenting, siger Birthe König-Pedersen.

Du får hele historien om Birte, Jamilla og deres hjerter af guld længere nede i nyhedsbrevet.

Julen nærmer sig, og det er hjerternes fest. Men som Birthe König-Pedersen og Jamilla Mellers historie illustrerer, er det ikke hjertenes fest for alle. Derfor synes jeg, at mennesker som de to fortjener stor ros.

Det gør lokalsamfundet også, for uden de hjælpsomme borgere i og omkring Grenaa var det ikke muligt for Birthe og Jamilla at uddele hele 15 julekurve.

Har du også lyst til at hjælpe andre, kan jeg anbefale dig at støtte en af de organisationer, der uddeler julehjælp. Dem er der mange af, men der er også mange, der har brug for hjælpen.

Organisationer som Røde Kors og Mødrehjælpen uddeler julekurve og penge til at holde jul for til familier, der ikke har så meget, og ellers kan du google 'støt julehjælp' for at finde andre alternativer.

Slutteligt vil lige minde dig om, at du som altid er velkommen til at skrive til mig (emahh@jfmedier.dk) eller min kollega Asbjørn (aswch@jfmedier.dk), hvis du har historier, du synes, vi skal kigge på.

Hav en rigtig dejlig dag! Vejret er oplagt til både sneboldkampe, varm kakao og æbleskiver, så jeg vil sige, at der er grobund for at have en skøn en af slagen :-)

Billede af Emma Ahlgreen Haa
Billede af skribentens underskrift Emma Ahlgreen Haa Journalist

Birthe og Jamilla vil hjælpe andre med at skabe minder

Privatfoto

Birthe König-Pedersen har knoglekræft og sidder i kørestol, men hun har også et stort ønske om at gøre en forskel for børn, der ikke har så meget. Hun får hjælp af sin datter - og lokalsamfundet - og kommer på den måde til at hjælpe 15 familier med at skabe minder omkring julen. 

- Minder er det vigtigste. Det er det, vi har, når dem vi elsker, er væk, siger Jamilla Meller, der er Birthes datter.

Få hele historien om Birthe König-Pedersen, Jamilla Meller og deres julekurve ved at klikke her.

Oversvømmelse i Kattegatcentret: - Der var vand i en halv meters højde herinde

Foto: Anders Tilsted

Store mængder vand fra Kattegat trængte onsdag aften og natten til torsdag ind i Kattegatcentret i Grenaa, der ligger få meter fra havet. 

- Det var en kombination af vindforhold og vandstand, der gjorde, at vandet røg ind over molen, og der var vand i en halv meters højde i vores baglokaler og i teknikrummet. Udstillingsområderne har heldigvis ikke rigtig taget skade, og dyrene har det godt, siger direktør Karsten Bjerrum Nielsen til Randers Amtsavis. 

De har været en tur forbi for at se, hvordan det står til i Kattegatcentret.

Centret holder i øjeblikket - og frem til og med 20. december - lukket, fordi man er ved at bygge om, og direktøren tror ikke, at oversvømmelsen kommer til at forsinke ombygningen.

Snart kører letbanen to gange i timen i myldretiden

Foto: Kim Haugaard

Pendlere, der rejser mellem Grenaa og Aarhus, får sig en lille nytårsgave. Fra 3. januar 2022 begynder letbanen nemlig at køre to gange i timen i myldretiden. Det betyder, at letbanen kommer til at køre hver halve time. 

Det skriver Midttrafik på sin hjemmeside.

I første omgang er det kunder, der pendler til og fra Skejby, der mærker den største fordel ved de ekstra afgange.

Udover de ekstra afgange, vil det i en periode være muligt at rejse direkte uden skift i Lystrup. 

Rejser du til Aarhus H, skal du dog forvente ekstra rejsetid i perioden 3. januar til 10. marts, fordi strækningen mellem Lystrup og Østbanetorvet er lukket ned. Det sker, fordi standsningsstedet Vestre Strandallé ombygget til en krydsningsstation, hvor to letbanetog kan passere hinanden.

Ombygningen betyder, at du skal finde andre alternativer i perioden, hvis du benytter standsningsstederne Østbanetorvet, Vestre Strandalle, Risskov Strandpark eller Torsøvej. 

Til gengæld kommer ombygningen til at betyde, at der fra august 2022 kører tog fra Grenaa fire gange i timen i myldretiden.

Læs mere om de ændrede køreplaner ved Midttrafik ved at klikke her.