Elses umulige mission?
Socialdemokratiske Else Søjmark stormede ind i regionsrådet med 6.415 personlige stemmer med en ambition om, at gøre regionen og regionsrådets arbejde mere synligt for borgerne.
En umulig mission?
Det kan man godt komme til at tænke. Langt de fleste, jeg taler med om regionsrådet, synes i hvert fald, at det er noget kedeligt noget. Og de aner i øvrigt ikke, hvad regionsrådet laver.
Else Søjmark ved godt, at det er en svær mission, hun har givet sig selv. Og da jeg talte med hende, var hun heller ikke helt klar over, præcis hvordan det skal lykkedes.
Men Else Søjmark tror på missionen og hun er opsat på at få det til at lykkedes. Hun er også vant til at bruge sig selv - og vant til at synliggøre sig selv - fra sine 12 år i lokalpolitik, så måske er det slet ikke så umulig en mission alligevel.
I øvrigt får Else Søjmark også titlen som formand for udvalget for nære sundhedstilbud.
En post, hun på forhånd drømte om at få.
- Jeg synes, at der skal øget fokus på det nære sundhedsvæsen, og på de behandlinger, der foregår her. Samtidig er det vigtigt at vi ser på, hvilken behandling der foregår på hospitalerne, og hvilke, der foregår hos os i de nære sundhedstilbud, siger hun.
Vi har blandt andet spurgt Else Søjmark, hvordan djurslændingene kommer til at mærke, at det er hende, de har fået som repræsentant. Vi spurgte også, hvordan hun vil arbejde med at synliggøre regionsrådets arbejde. Den historie får du længere nede i dagens nyhedsbrev.
Vi runder også årets sidste kommunalbestyrelsesmøde, som blev afholdt i tirsdags. Her sagde Jan Petersen farvel og tak, for de fire år der er gået.
Men mødet havde også en dagsorden, og der blev især snakket om placeringen af en ny Rema 1000 på den såkaldte cementgrund i Grenaa.
De fleste er for, men alligevel bekymrede spørgsmålet om trafikken dem, for der er i forvejen heftig trafik på Århusvej - og det kan i forvejen være svært at komme ud fra McDonalds.
Til sidst kan vi ikke komme uden om corona. Øv for pokker, vil jeg godt starte med at sige.
Måske er du ligesom mig. Sidste år tænkte jeg med glæde på næste års jul - denne jul - og hvordan coronaen forhåbentligt havde sluppet sit tag i os, og at vi da nok slet ikke så ind i en jul med restriktioner. Ha! Får man næsten lyst til at sige. For Mette Frederiksen tonede frem på skærmen fredag eftermiddag og meddelte, at en stor del af kulturlivet skal lukke fra søndag morgen.
Det er selvfølgelig det, der skal til med den stigende smitte, og så kan vi forhåbentligt se frem til en jul næste år, hvor coronaen ikke hærger.
Men havde du planer om at lægge turen forbi Gammel Estrup eller Kattegatcentret i juleferien, eller måske tage ungerne med i biografen, ja, så skal du altså finde på noget andet at lave.
Jeg vil her til sidst gerne ønske dig en rigtig god weekend. Pas på dig selv, især hvis du skal ud at købe de sidste julegaver eller ordne andre ærinder inden jul :-)
Og god fornøjelse med artiklerne herunder.
Else Søjmark vil kæmpe for at synliggøre regionsrådets arbejde
Under hele valgkampen har Else Søjmark forsøgt at sætte fokus på regionsrådet og dets arbejde. Det har hun tænkt sig at fortsætte med nu, hvor hun er valgt ind - men hvordan gør man så lige det?
- Det er også et svært spørgsmål, griner hun selv, men tilføjer, at hun vil gøre hvad hun kan for netop at synliggøre arbejdet, hun laver i regionsrådet - blandt andet på de sociale medier.
- Det er jo nemt at sige, at man gerne vil gøre regionen mere nærværende og tilgængelig for folk, og sværere at pege på, hvordan man så gør det. Jeg ved, at det ikke bliver nemt, og at jeg virkelig skal arbejde for at finde ud af, hvordan man gør det, siger hun.
Få hele historien om Else Søjmarks vej ind i regionsrådet og hendes ambitioner ved at klikke her.
Trafik til og fra mulig ny Rema 1000 bekymrede på kommunalbestyrelsesmøde
På kommunalbestyrelsesmødet i tirsdags blev der givet grønt lys til at arbejde videre med en lokalplan for den såkaldte cementgrund i Grenaa.
Her kan der blandt andet komme til at ligge en Rema 1000, og den øgede trafik på Århusvej - der i forvejen er belastet i krydset omkring McDonalds - bekymrede flere af politikerne.
Men der blev altså alligevel givet tilladelse til at arbejde videre med planen - der så i øvrigt kan blive afvist af kommunalbestyrelsen senere hen.
Store dele af kulturlivet skal holde lukket fra søndag
Havde du drømt om en juletur i Kattegatcentret eller på Gammel Estrup, må du hellere se at få lagt nye planer.
Med den stigende coronasmitte i tankerne, har regeringen og dens støttepartier besluttet at en stor del af kulturlivet skal holde lukket fra søndag klokken 08.
Det betyder blandt andet, at spillehaller, kasinoer, lege- og badelande, tivolier og forlystelsesparker, museer, biografer, zoologiske haver, kunsthaller og kulturhuse ikke må lukke gæster ind.
I Kattegatcentret kommer nedlukningen ikke ligefrem bag på direktør Karsten Bjerrum Nielsen.
- Vi har de sidste to år trænet frustrationsrobusthed og omstillingsparathed, og vi må justere hele tiden. Det kan være frustrerende, men det kan vi ikke rigtig bruge til noget, siger han til TV2 Østjylland.
Udover ovenstående, skal serveringssteder lukke klokken 23 og stoppe udskænkning af alkohol en time før. Der er også krav om mundbind eller visir for personale med kundekontakt, uanset om de kan forevise coronapas.
Få det fulde overblik over de nye restriktioner, der foreløbigt varer til 17. januar, på dr.dk.
To af verdens største borerigge ligger i Grenaa - men hvorfor?
I havnen i Grenaa ligger to af verdens største borerigge.
Men hvorfor ligger de der?
Det har vi undret os over her på redaktionen, og nu har vi besluttet os for at kaste os over emnet.
I et kommende nyhedsbrev undersøger vi derfor, hvad det betyder for havnen og de godt 80 virksomheder, der på en eller anden måde beskæftiger sig med havnen og boreriggene.
Har du i den forbindelse en god historie, du gerne vil dele, er du mere end velkommen til at sende Asbjørn en mail på aswch@jfmedier.dk.