Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger NorddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Jan Petersen har altid vidst, at borgmesterposten kun er til låns. Men han anerkender, at man kan komme til at fokusere på sin egen virkelighed - og dermed overse andre ting. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Man har sin egen opfattelse af virkeligheden, og så er der noget, man overser

Når året om få dage rinder ud, vinker vi ikke bare farvel til 2021, men også til Jan Petersen som Norddjurs' socialdemokratiske borgmester.

Ved et både neglebidende og overraskende kommunalvalg i november måtte han nemlig se sig slået af venstremanden Kasper Bjerregaard.

- Vælgerne talte deres tydelige sprog. De ville hellere have noget andet, siger Jan Petersen, som samtidig understreger, at når nu det skulle være, så var Kasper Bjerregaard det bedste valg.

Jeg har mødt den snart forhenværende borgmester til en snak om de 12 år, der er gået med ham ved roret. Hvad er han mest stolt af? Hvad var det sværeste? Og hvad tænker han om den kommune, han efterlader til Kasper Bjerregaard?

- Jeg afleverer en kommune, som jeg er stolt af. Kommunen er bedre sted nu, end da jeg overtog den i 2010. Økonomien er suverænt helt anderledes god. Der er balance i tingene og penge i kassen, siger Jan Petersen.

Han anerkender, at man efter 12 år på posten som borgmester risikerer at tage magten for givet.

- Jeg har altid vidst, at stolen kun var til låns, og derfor har jeg ikke som sådan taget magten for givet. Men det er klart, at man ser sin egen opfattelse af virkeligheden, og så er der noget, man overser, siger den afgående borgmester.

Det får hele interviewet længere nede i nyhedsbrevet, hvor jeg også linker til det portrætinterview, vi lavede med den kommende borgmester kort efter valget.

Slutteligt har vi sendt dronen på tur over Norddjurs, og i den forbindelse fået et par flotte skud af nogle af kommunens smukke naturperler.

NorddjursLIV vender tilbage med et enkelt nyhedsbrev mere inden 2021 bliver til 2022, og indtil da må du have nogle dejlige dage, hvor der forhåbentligt bliver tid til afslapning og til at spise resterne af juleslikket :-)

Billede af Emma Ahlgreen Haa
Billede af skribentens underskrift Emma Ahlgreen Haa Journalist

Jan Petersen: - Man ser sin egen opfattelse af virkeligheden, og så er der noget, man overser

Foto: Emma Ahlgreen Haa

Jan Petersen er fra 1. januar 2022 ikke længere borgmester i Norddjurs Kommune. Han ser især frem til at have tid til at køre til København for at besøge sine voksne sønner og ikke mindst det barnebarn, der er kommet til i år.

Jan Petersen er også ret afklaret med, at de kommende fire år bliver de sidste for hans vedkommende i politik. Han har nemlig valgt ikke at genopstille i 2024.

- Til den tid er jeg 67 år, og jeg vil ikke være den 67-årige, der mener, at han kan redde kommunen, siger han.

Vi har mødt ham til en samtale om årene, der er gået og de politiske resultater - men også en samtale om, hvad fremtiden mon bringer.

Se de flotte billeder af Norddjurs oppefra

Foto: Silas Bang

Norddjurs er et smukt sted - det kan vi vist godt blive enige om.

Fra Gammel Estrup i Auning til fyret på Fornæs og stranden ved Glatved rummer kommunen masser af fotovenlige lokationer, der alle indbyder til, at man tager madpakken med og kommer på tur.

Vi har sendt dronen i luften og fotograferet nogle af Norddjurs' smukke perler oppefra - og vi synes bestemt ikke, at resultatet er blevet dårligt.

Klik her - og bedøm selv.

Den nye borgmester er ikke typen, der tager dørkarmen med ind i et lokale: - Men jeg er sikker på, at jeg bliver en god borgmester alligevel

Foto: Asbjørn With

- Struktur og rammer er vigtige for, at man kan forløse sit eget og andres potentiale. Når der er styr på tingene, så giver det ro til at lave alt det, man gerne vil, siger Kasper Bjerregaard, der som ny borgmester indvarsler en ny æra og en ny stil med fokus på at få taget de rigtige beslutninger for fremtiden.

Han bliver af og til beskrevet som introvert, men sådan ser han ikke nødvendigvis sig selv.

- Jeg er ikke en person, som tager dørkarmen med ind i et lokale, og jeg er heller ikke det naturlige midtpunkt i en stor forsamling, så jeg er meget bevidst om, at jeg nogle gange skal skrue lidt op for den side af mig selv, fordi det ikke falder mig naturligt, konstaterer Kasper Bjerregaard.

Klik her for at komme til interviewet, som NorddjursLIV lavede med den kommende borgmester kort efter valget i november.