Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger NorddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

NorddjursLIV har været i luften siden september, og på fire måneder er vi kommet godt rundt i kommunen. Næste år glæder vi os til at starte redaktionsbilen og komme ud til endnu flere af jer, men først ser vi lige tilbage på året, der gik. Foto: Silas Bang

Året der gik på NorddjursLIV

Fire måneder er gået, siden vi sendte det første nyhedsbrev ud, og sikke fire måneder. Vi er kommet godt rundt i kommunen, og har mødt en nogle af jer, der bor her.

I skal have tak, fordi I har taget så godt imod os. Hver uge bliver I flere og flere, og vi er glade for, at I har lyst til at læse med!

I dette nyhedsbrev bruger vi spaltepladsen på at kigge tilbage på den tid, der er gået, siden NorddjursLIV gik i luften og nogle af de mere end 70 artikler, som det er blevet til.

Som det altid er, er der nogle historier, der hitter mere blandt jer læsere end andre. Otte af dem tager vi et kærligt gensyn med længere nede i dagens nyhedsbrev, og hvis du ikke har læst dem før, er det en oplagt lejlighed til at gøre det.

Jeg benytter også lejligheden til at kigge på et par af de andre artikler, vi har lavet siden september. Artikler, som du måske ikke fik læst, fordi du ikke vidste, at NorddjursLIV eksisterede, eller fordi tiden ikke var til det.

Lige om lidt skal vi sige farvel til 2021 - et år, der for de flestes vedkommende nok har budt på både sorger og glæder, og også et år, hvor corona stadig har sat sit tydelige aftryk.

Her på NorddjursLIV glæder vi os til - sammen med jer - at tage hul på et nyt år, og kaste os over en masse gode historier.

Det kan vi dog ikke gøre uden jeres hjælp, og derfor vil vi som altid gerne opfordre til, at I skriver til os, hvis I har noget på hjerte. Min mail er emahh@jfmedier.dk og Asbjørn kan du skrive til på aswch@jfmedier.dk.

Vores indbakke er altid åben, og vi behandler alle henvendelser med respekt.

God læselyst - og rigtig godt nytår!

Billede af Emma Ahlgreen Haa
Billede af skribentens underskrift Emma Ahlgreen Haa Journalist

Her er årets otte mest læste historier

Fotos: Emma Ahlgreen Haa og Asbjørn With

NorddjursLIV har eksisteret i fire måneder, og i den tid er det blevet til adskillige historier.

Som det oftest er, er der historier, der hitter mere end andre. Øverst på listen finder vi portrættet af den nyvalgte borgmester Kasper Bjerregaard (V) som sætter sig i borgmesterstolen 1. januar 2022.

Men også historierne om Søren Allermann Sørensen og Bettina Kjærulff Sørensen, der driver en juletræsplantage, og butiksindehaver Signe Lovise Pedersen ligger højt på listen.

Få et gensyn med de otte mest læste historier ved at klikke her.

Få et gensyn med NorddjursLIVs første historie

Foto: Min Friskole

Der var solskin, blå himmel og blade på træerne, da vi her på NorddjursLIV udkom med vores første historie, der omhandlede skolelukningerne i kommunen.

Vi var på besøg hos Min Friskole i Ørum, der er startet af en forældregruppe, der var utilfredse med, at kommunalbestyrelsen ville lukke overbygningen på den lokale folkeskole.

De besluttede sig derfor for at åbne en friskole, og den historie kan du læse ved at klikke her.

I samme ombæring tog vi en snak med to eksperter, der ved en hel del om skoler og skolelukninger. Begge mener de, at folkeskolen er vigtig for et lokalsamfund og dens sammenhængskraft.

Det kan du læse meget mere om ved at klikke her.

Fik du læst? Gammel Estrups direktør opfordrer til at stoppe med at nedprioritere kulturen

Foto: Silas Bang

Vi bliver tilbage i tiden med historien om Gammel Estrup, som vi også bragte i NorddjursLIV første, spæde levetid.

Her kan man i år fejre museets 91-års fødselsdag, og det blev med en opsang fra direktøren, der mener, at regeringen og alle andre skal stoppe med at nedprioritere kulturen.

- Kultur er en måde, hvorpå vi kan forstå, at dem vi er, og det vi gør og siger, er resultatet af en lang proces, hvor vores kultur har formet os, siger direktør Britta Andersen i artiklen, som du finder ved at klikke her.

I samme ombæring gav vi dig historien om Gammel Estrup, der har bevæget sig fra at være en middelalderborg til i dag at være en moderne kulturinstitution.

Og vi tegnede et portræt af museets ukuelige direktør, Britta Andersen, der har kæmpet med næb og klør for sit museum. Hun har i øvrigt meddelt, at tiden er inde til at prøve noget andet, og derfor siger hun til maj næste år farvel til museet efter 20 år som direktør.

Fik du set de smukke billeder af Norddjurs oppefra?

Foto: Silas Bang

Havde du travlt med at spise pebernødder, spille pakkespil og se julefilm, opdagede du måske ikke det nyhedsbrev, der landede i din indbakke for et par dage siden.

Det ville være ærgerligt, for vi har blandt andet samlet nogle af de flotte fotos, vores drone har fanget af Norddjurs fra toppen.

Du kan blandt andet se, hvordan Fornæs Fyr og Meilgaard Gods ser ud set fra luften - men også en række af de andre smukke perler, Norddjurs har byde på.