Kærlighed ved første blik
På NorddjursLIV holder vi af at tale med mennesker, der gør noget andet end flertallet.
Mennesker, der på den ene eller anden måde udlever deres drøm.
Eller mennesker, der har taget et spring her i livet, og nu er endt et andet sted end der, hvor de havde forestillet sig, de ville være.
Sådan en historie skal du høre i dag, hvor vi har været på besøg på Ladefogedgaarden i Vejlby.
Særligt Katja Olsen havde en idyllisk drøm om en stråtækt ejendom hvor der var plads til, at hun kunne bo sammen med sin mand Anders Christian Gejlager med plads til et kontor - og måske plads til at drive et lille bed & breakfast.
Den slags boliger hænger ikke på træerne i Nordsjælland, hvor Katja og Anders boede før.
Enten var boligerne for dyre, eller også var de i for dårlig stand.
De udvidede søgeområdet til Fyn, men heller ikke her var der en bolig som havde 'det'. En bolig, der fik hjertet til at banke ekstra hårdt.
Det var til gengæld kærlighed ved første blik, da Katja Olsen første gang parkerede bilen foran gården i Vejlby.
- Jeg forelskede mig simpelthen i stedet med det samme, siger hun.
Alligevel gik der nogle år, før Katja og Anders kunne flytte ind på gården og begynde deres idylliske drøm på landet.
Hele historien får du selvfølgelig længere nede i nyhedsbrevet.
Det er ikke en hemmelighed, at ikke mange bosætter sig i Norddjurs. Katja og Anders gjorde det. Og selvom Anders Christian Gejlager kommer fra Jylland, kommer han ikke fra Norddjurs. Katja er born and raised på Sjælland. Det var derfor et stort spring for dem at rive alt op med rode og flytte landsdel. Men de har ikke fortrudt beslutningen.
Katja Olsen og Anders Christian Gejlager er ikke de eneste, der vælger at flytte kommune.
Mens nogle vælger at bosætte sig i en hidtil ukendt kommune, så er der dem, der vender hjem til deres hjemkommune. Mere end hver sjette norddjurslænding, der er flyttet herfra, bor i kommunen igen efter de er fyldt 35 år.
Det synes jeg personligt er en bragende god nyhed. Og den nyhed går vi i dybden med i et kommende nyhedsbrev.
Har du en god historie i den forbindelse?
Så er du som altid velkommen til at skrive til mig på emahh@jfmedier.dk.
Ellers vil jeg blot ønske dig rigtig god fornøjelse med læsningen!
Katja og Anders udlever deres drøm i Vejlby
Anders Christian Gejlager og Katja Olsen havde længe kigget efter en stråtækt ejendom, hvor Katja kunne have kontor og de måske kunne drive bed & breakfast.
- Men vi fandt ikke noget, som var 'det', en bygning, som kunne noget helt specielt, før vi så ejendommen her, siger Katja Olsen, der var solgt første gang hun så Ladefogedgaarden i Vejlby.
Gården blev dog først parrets cirka to år efter, og i september 2020 kunne de rykke ind i den gamle, firlængede gård, hvor de i dag driver bed & breakfast, café og butik - samtidig med, at de selv bor i gårdens hovedhus.
Det har vist sig at være helt perfekt for parret, der får en afvekslende hverdag. Mens Anders Christian Gejlager stadig arbejder som revisor, står Katja Olsen for butikken og caféen, mens hun ved siden af arbejder som bolig- og havestylist.
Har du brug for hjælp til at blive vaccineret?
Har du - eller én, du kender - brug for hjælp til at få din coronavaccine?
Så kan Røde Kors hjælpe dig.
Med deres nye vaccinationshjælpelinje 'Et godt stik' kan du få hjælp til eksempelvis at booke en tid og du kan blive fulgt fra dit hjem og til vaccinationsstedet.
Du kan enten booke hjælp til dig selv, eller en du kender - eksempelvis din bedstemor eller din nabo. Er du hjemmehjælper, kan du også booke hjælp til den borger, du er hos.
Du ringer til Røde Kors på telefonnummer 3529 9660 eller finder hjælp på deres hjemmeside.
Servicen har åben hver dag fra klokken 10 til klokken 16.
Snart skyder nye rækkehuse op i Auning
Gartnerigrunden i Auning har været forsømt, siden gartneriet Frisa Planter nedlagde deres virksomhed. Faktisk er der gået 11 år, siden man i 2011 startede nedbrydningen på grunden for netop at gøre den mere salgsbar.
Nu er den gamle gartnerigrund på 28.600 kvadratmeter købt af ejendomsselskabet Eldal A/S.
Det skriver Lokalavisen Norddjurs.
Planen er, at der skal etableres et nyt boligområde med rækkehuse.
- Vi vil gerne lave et byggeri, som er seniorvenligt, og her passer området rigtig godt med sin nærhed til butiksområdet i Auning, siger Simon Lauge Jørgensen, direktør i Eldal A/S, til Lokalavisen Norddjurs.
Han understreger, at boligerne ikke kun skal være til ældre, men at det også skal være attraktivt for den ældre del af befolkningen at bo i rækkehusene.
Lokalplanen for området er på plads, men Norddjurs Kommune skal udstede byggetilladelsen, før byggeriet kan gå i gang.
Næste nyhedsbrev: Mød Thine der flyttede hjem til Norddjurs
Hver sjette norddjurslænding, der har været fraflyttet kommunen, bor her igen når de fylder 35 år.
Det viser en ny undersøgelse fra Momentum.
En af dem, der tæller med i statistikken, er Thine Gosvig Haaber, der vendte hjem sammen med sin mand og siden har udvidet familien med tre børn.
Muligheden for at være tættere på både sin familie og naturen var noget af det, der trak Thine tilbage. Og så er hun glad for, at hun kan give sine børn fornemmelsen af at opvokse i en 'bullerby'.
- Den barndom, vores børn får her, er tryg. Der er mange legekammerater inden for gåafstand, der er mange aktiviteter, de kan gå til, og de har mulighed for at være tæt på naturen, siger hun.
Du får Thine og husbonden Jacobs historie i næste nyhedsbrev, der rammer din indbakke senere på ugen.