Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger NorddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Som formand for frivilligrådet i Norddjurs er Henning Hansen en af de mange frivillige på det sociale område, der yder en ekstra indsats til gavn for alle os andre. Foto: Asbjørn With

Hvorfor gøre det frivilligt?

Allerede som helt lille begyndte jeg til spejder. Senere blev det til uendeligt mange fodboldtræninger i al slags vejr, udenlandsrejser og store oplevelser på alverdens, i hvert fald danske, fodboldbaner.

Intet af det var muligt, hvis det ikke var for de frivillige spejderledere, som knoklede for at skabe indhold og mening på tirsdage aftener eller de ukuelige fodboldtrænere, som igen og igen og igen brugte den ene aften og weekend efter den anden på at finde på øvelser, lave taktiske oplæg eller komme med opmuntrende tilråb fra sidelinjen.

Dertil kommer så alle de mandetimer, som andre igen havde lagt i, at der var rent i omklædningsrummene, og at der var kridtet baner op, så der var nogle streger at spille indenfor, inden der også var nogle, der gad at varme toast til os bagefter.

Sådan kunne jeg blive ved længe endnu med koraftener, foredragsforeninger, musikforeninger, lokale biografer, og du kan selv fortsætte listen.

Oplevelser og aktiviteter som kun findes, fordi der er nogle mennesker, der har overskud til at tage initiativ og skabe noget for os andre.

De findes over det hele.

Heldigvis og tak.

For de er med til at gøre forenings-Danmark til noget vi alle sammen er stolte af, og som de misunder os mange andre steder i verden.

Lige nu skal der vælges nye medlemmer til frivillighedsrådet. Et råd, der repræsenterer alle dem, som arbejder frivilligt på det sociale område i Norddjurs.

Alle dem, der hjælper andre mennesker med at komme ud at gå en tur. Holder en i hånden som har brug for det. Knokler i en genbrugsbutik for at skrabe penge sammen til dem, der ikke har så mange, og igen kan listen fortsættes længe endnu.

Rådet er blandt andet med til at fordele pengene i frivillighedspuljen og til at finde "årets frivillig".

I dagens nyhedsbrev kan du møde Henning Hansen, der er tidligere skoleleder og som nu kaster sin energi ind i at hjælpe det lokale foreningsliv i Ørsted, hvor han bor og som i de seneste tre år har været formand for frivilligrådet.

Og så kan du møde 73-årige Karin Inge Poulsen, som stadig har så mange kræfter og så meget energi, at det skal bruges til gavn for andre.

Vi oplever heldigvis, at stadig flere læser med på nyhedsbrevene fra NorddjursLIV. Det er vi meget taknemmelige for.

Husk, at du altid er velkommen til at dele os med andre, og at du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har noget på hjerte.

God læselyst og tak, fordi du læser med.

Billede af Asbjørn With
Billede af skribentens underskrift Asbjørn With Journalist

Karin Inge Poulsen er nysgerrig og vil gerne bidrage

Foto: Asbjørn With

Karin Inge Poulsen har stadig kræfterne og energien til at lave frivilligt arbejde. Hun er motionsven, har arbejdet mange år i en lokalpolitisk bestyrelsen og kan til sommer fejre 10 års jubilæum i Dansk Folkehjælps genbrugsbutik.

Lige nu er der valg til frivilligrådet og Karin Inge Poulsen er en af dem, der stiller op.

- Frivillighed kan man ikke bare bestille

Foto: Asbjørn With

Som kommune må man aldrig blive afhængig af frivilliges indsats, men de løfter en enorm opgave, som man skal tage imod med taknemmelighed, siger den nye udvalgsformand for voksen- og plejeudvalget.

- Det er utrolig vigtigt, at vi synliggør det frivillige arbejde, og at vi sætter pris på den kæmpe indsats, der bliver gjort.

Det skal du vide fra ugen, der gik

Foto: Emma Ahlgreen Haa

Her får du et overblik over ugen, der gik i Norddjurs:

Erhvervslivet undtages byggesagsgebyr

Fra 1. januar skal erhvervslivet undtaget byggesagsgebyr, har kommunalbestyrelsen bestemt.

Norddjurs Kommune ansøger om delvis reetablering af rev ved Anholt

Kommunen har ansøgt om at blive en del af DTUs projekt BareReef, hvor man kan søge om at få genetableret kystnært stenrev. I Norddjurs er det Nordvestrevet ved Anholt, man gerne vil have reetableret.

Projektet vil ifølge kommunen både understøtte kystsikring og fremme biodiversitet.

Bliver kommunen udtaget til projektet, vil der komme et kystnært stenrev på 4.000 kubikmeter kampesten fra Norge.

Der er midler til ét projekt, og indtil videre har DTU modtaget mere end 20 ansøgninger.

Pavillonen i Grenå åbner med gratis koncert

Snart bortfalder alle restriktioner i Danmark, og det fejrer de i Pavillonen i Grenå med gratis koncert 1. februar klokken 19, hvor Anders Gantriis og Anders Lampe spiller i Pavillonens caféområde.

Alle kan se med, det er bare at møde op.

Millioner på vej til Skovskolen i Auning

Skovskolen i Auning får det næste år mulighed for at bygge ud og få endnu mere plads til de studerende.

Ny pantautomat æder 100 flasker i minuttet

Superbrugsen Glesborg har fået en ny, supersmart pantmaskine der æder 100 flasker eller dåser i minuttet. Du slipper derfor for fedtede fingre og en maskine, der bare ikke gider tage din pant.

TV2 Østjylland var på besøg, og de har fanget en video af maskinen i auktion.

Anholt kan blive Nordens vindmøllemekka

Allerede i dag kan mere end 100 vindmøller spottes fra Anholt. Men det syn kan snart få følgeskab af et par hundrede ekstra roterende energigiganter. Der er nemlig hele fem store havvindmølleparker i omegnen af Anholt på tegnebrættet.

Det skriver TV2 Østjylland, hvor du også kan læse mere om nyheden.