Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger NorddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Mia Hjorth Hansen driver virksomheden Aim Thirst, hvor hun producerer shrub, der bedst kan beskrives som en form for eddikebaseret sodavand. Privatfoto

Sodavand baseret på eddike og rørsukker? Ja tak!

Turen er gået til en dejlig restaurant, hvor menuen står på tre retter god mad. Men du er i bil og skal køre hjem og må derfor lade den gode vinmenu være.

Mens din medspiser slubrer kold hvidvin og fed rødvin i sig, må du nøjes med vand - eller hvis det går vildt for sig, et glas hyldeblomstsaft eller en cola.

Det kan også være, at du ikke drikker alkohol, ikke bryder dig om vin eller skal tidligt op næste dag.

Jeg tror, at de fleste af os har oplevet ovenstående scenearie mindst en gang i vores liv.

Det har 29-årige Mia Hjorth Hansen i hvert fald. Hun har arbejdet både som tjener og som barchef, og hun oplevede ofte, hvordan folk lod vinen stå og i stedet måtte drikke cola eller vand til den gode mad.

Mia Hjorth Hansen savnede, at der var et alternativ til vin, der var lige så lækkert og indbydende, og som kunne præsenteres med en historie på samme måde som når sommerlien fortæller om vinen.

Derfor har hun skabt virksomheden Aim Thirst, hvor hun producerer shrub til restauranter i hele Danmark.

Shrub er en drikkevare, der blev opfundet i 1800-tallet. Den laves på rørsukker og eddike, der tilsættes smag fra eksempelvis grøntsager og frugt. Derudover gennemgår drikken en karboneringsproces, der gør, at den bobler.

Jeg kan godt forstå hvis tænker, at det lyder en lille smule underligt og måske også ulækkert med eddike i dine drikkevarer :-) Men produktet smager altså ikke af ren eddike. Det minder lidt om sodavand, men er knap så sødt og mere frugtigt og rent i smagen.

Jeg er ikke den eneste, som synes det smager godt, for Mia Hjorth Hansen har stor succes med sin shrub, og hun kan virkelig mærke, at det er et produkt, restauranterne gerne vil have.

I øjeblikket står Mia Hjort Hansen selv og laver hver eneste liter i sit produktionslokale i Grenaa. Hun tænker over, hvilke råvarer hun putter i. Og det er vigtigt for hende, at folk ikke bare får produktet serveret ved bordene, men at de også får hele fortællingen bag produktet med. Derfor gør hun meget ud af at mødes med restauranterne og have tæt kontakt til dem.

Du får hele historien om Mia Hjorth Hansen længere nede i nyhedsbrevet.

Har du en god historie om en iværksætter i Norddjurs, som jeg skal kende til, må du endelig gerne skrive til mig på emahh@jfmedier.dk.

I dagens nyhedsbrev runder vi også skolebussen i Ørum, der efter sommerferien får et ekstra stop, så friskolens elever ikke længere skal krydse hovedvejen.

Slutteligt vil jeg sige tak, fordi du læser med og ønske dig en dejlig weekend.

Billede af Emma Ahlgreen Haa
Billede af skribentens underskrift Emma Ahlgreen Haa Journalist
Mia Hjorth Hansen smagte for første gang shrub, der kan beskrives som en form for eddikebaseret sodavand, på en tur til USA. I dag producerer hun det fra havnekanten i Grenaa - og sælger til restauranter rundt omkring i Danmark. Privatfoto 

Mia Hjorth Hansen arbejder 60 timer om ugen som barchef og driver succesfuldt firma ved siden af: - Jeg er virkelig stolt af det, jeg har skabt

29-årige Mia Hjorth Hansen har stor succes med sit firma, hvor hun producerer eddikebaseret sodavand til restauranter i hele Danmark.

29-årige Mia Hjorth Hansen har ved siden af sit job som barchef i Aarhus stor succes med sit firma, hvor hun selv producerer og sælger shrub til restauranter i hele landet. Selvom iværksætteren af og til ville ønske, at døgnet havde flere timer, sætter hun pris på den afvekslende hverdag, hvor hun i høj grad selv bestemmer.

Forestil dig scenariet.

Du og din bedre halvdel er på restaurant, men du skal køre hjem, og må derfor lade vinen stå. Mens din bedre halvdel slubrer kold hvidvin og fed rødvin i sig, må du nøjes med vand - eller hvis det går vildt for sig, et glas hyldeblomstsaft eller en cola.

Det kan også være, at du ikke drikker alkohol, at du skal tidligt op næste morgen, eller at du slet ikke bryder dig om vin.

Ikke desto mindre er ovenstående et scenarie, 29-årige barchef og iværksætter Mia Hjorth Hansen ofte oplevede på de restauranter, hun var på. Hun savnede, at der var et alternativ til vin, som var ligeså lækkert som vin, og som kunne præsenteres med en historie på samme måde som når sommerlien fortæller om vinen.

Shrub laves af vand, eddike og rørsukker. Mia Hjorth Hansen bruger ofte æblecidereddike og tilsætter smage fra årstidens frugt og grønt. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Hun er uddannet tjener fra Ruths Hotel i Skagen, og på et bartenderkursus i USA blev hun første gang præsenteret for shrub, der groft sagt kan beskrives som en eddikebaseret sodavand tilsat frugtige smage. Desuden er der bobler i shrub, og Mia Hjorth Hansen forklarer, at det er oplagt at drikke i et vinglas som et alternativ til netop vin.

- På den måde får du noget, der er spændende og interessant for dem, der ikke drikker vin. Du kan skåle og man får oplevelsen af at drikke noget, der er lækkert, siger hun.

I starten serverede hun shrub i glas i restauranten på det badehotel i Nordjylland, hvor hun var restaurantchef.

- Hotellet lå fire kilometer fra hovedvejen, og hvis du ikke skulle overnatte, var du afhængig af din bil. Derfor var der mange, der ikke drak alkohol, og mit indtryk var, at de satte pris på et produkt, hvor der var tænkt over smagssammensætningen, og hvor der var en god historie tilknyttet - ligesom der tit er med vin, siger Mia Hjorth Hansen.

Hele udgangspunktet for Mia Hjorth Hansens produktion er netop, at dem, der ikke drikker vin, får en lige så god oplevelse som dem, der gør.

- Det handler om at give en god, gastronomisk oplevelse, der hører sammen med maden. Når du er ude at spise og får en menu, betaler man for det første det samme for maden, uanset hvad du drikker til. Derudover er man ofte også villig til at bruge penge på drikkevarer, og mit indtryk er, at shrub - eller et andet produkt med karbonering - løfter oplevelsen mere end eksempelvis juice eller saft, siger Mia Hjorth Hansen.

Kunne godt bruge flere timer i døgnet

Da Mia Hjorth Hansen for nogle år siden flyttede til Aarhus for at arbejde på den hæderkronede bar Gedulgt, besluttede hun sig for at gøre produktion og salg af shrub til en del af sin levevej.

I dag producerer og sælger hun med stor succes shrub gennem sit firma Aim Thirst fra nogle produktionslokaler på havnen i Grenaa.

At det lige blev Grenaa, var egentligt en tilfældighed. Da hun startede sit firma op, ledte hun efter lokaler, hvor der også var mulighed for at producere.

- Det kom bag på mig, hvor mange processer der egentligt er, når man skal starte et firma op, om alt lige fra regnskab og økonomi til lokaler, man kan være i, griner Mia Hjorth Hansen.

Dengang hed lokalerne på havnen Bæredygtighedens Hus, og Mia Hjorth Hansen fandt det spændende på den måde at blive en del af et netværk, hvor der var andre iværksættere.

- Derudover ligger det lige ned til havnen, og eftersom jeg har boet og arbejdet i Skagen, tæt på strand og hav, i seks år, synes jeg det er sjovt at komme tilbage til vandet og have de referencepunkter, siger Mia Hjorth Hansen.

Mia Hjorth Hansen

Mia Hjorth Hansen er 29 år gammel og bosat i Aarhus.

Hun driver firmaet Aim Thirst, der producerer shrub, der er en eddikebaseret sodavand smagt til med årstidens frugt og grøntsager. Shrub er oprindeligt udviklet i USA i 1800-tallet som en måde at konservere grøntsager, bær og frugter efter sæsonen.

Navnet shrub kommer fra det arabiske ord “sharab” som betyder ”at drikke”.

Mia Hjorth Hansen arbejder desuden som barchef på Gedulgt i Aarhus. Hun er en af fem nominerede til 'årets bartender' ved Bartenders Choice Awards i Stockholm, der finder sted senere på året.

Hun er uddannet tjener på Ruths Hotel i Skagen og har arbejdet som restaurantchef både på Ruths Hotel og på Hjorths Badehotel.

Ved siden af er Mia Hjorth Hansen barchef på Gedulgt i Aarhus, og hun ligger ikke skjul på, at hun godt kunne bruge flere timer i døgnet. Men samtidig er det meget vigtigt for Mia Hjorth Hansen at der er tid til privatliv, venner og familie ved siden af. Hun gider ikke være sådan en, der aflyser en familiefødselsdag eller en vennefrokost, fordi der skal laves shrub.

- Jeg er meget bevidst om, at jeg vil ikke gå for meget på kompromis med mit sociale og private liv. Så må processen her tage længere tid. Det er vigtigt for mig, at jeg ikke stresser, og at jeg tager mig godt af mig selv, siger Mia Hjorth Hansen.

Udover at drive virksomheden Aim Thirst er Mia Hjorth Hansen barchef på Gedulgt i Aarhus - og så er hun netop nomineret som årets bartender ved et awardshow i Stockholm. - Nogle gange kunne jeg godt bruge, at døgnet havde flere timer end 24 timer, griner hun. Foto: Aim Thirst

Med en arbejdstid på op mod 60 timer om ugen som barchef, skal der knokles meget ved siden af, når man vil skabe en virksomhed fra bunden. Det er Mia Hjorth Hansen heller ikke i tvivl om, at hun gør. Men samtidig gør det hende glad at arbejde med noget, hun selv har skabt, og så sætter hun pris på den afvekslende hverdag, hvor hun ofte selv bestemmer over sin tid.

- Jeg er virkelig stolt af, at jeg har skabt det her, og det gør mig i godt humør at gå på arbejde, siger hun.

- Det er ikke bare en drik

I dag leverer Mia Hjorth Hansen kun til restauranter og lignende steder.

- På sin vis er det en god tid at producere shrub i, for der er virkelig et marked for ikke-alkoholiske drikkevarer. Det vinder indpas flere og flere steder, at man tilbyder eksempelvis saft eller kombucha i stedet for vin, og jeg kan høre, at det er noget kunderne efterspørger, når de er på restaurant, siger Mia Hjorth Hansen.

De fleste restauranter har Mia Hjorth Hansen selv fundet i sit netværk, og hun gør en dyd ud af, at de ikke kun køber produktet, men også hele fortælling omkring hendes shrub.

- Det er ikke bare en drik, det er også hele fortællingen omkring shrub, og hvordan jeg selv producerer det, siger Mia Hjorth Hansen.

Mia Hjorth Hansen producerer selv sin shrub fra lokalerne på havnen i Grenaa. Det er en lang proces, hvor vandet først skal køles ned, inden der tilsættes sukker og karbonering. Først herefter tilsættes smagsgivere. I dag kan Mia Hjorth Hansen producere 18 liter ad gangen - det svarer til cirka 40 flasker. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Så er vi tilbage til noget af det, Mia Hjorth Hansen fortalte om i begyndelsen. For mens en flaske vin ofte kommer med en historie, en fortælling om druerne, deres oprindelse og tilblivelsen af flasken, så oplevede hun ikke, at der var lige så meget storytelling omkring de alkoholfrie drikke, man fik serveret.

- Og mit indtryk er, at folk godt kan lide at købe ind på hele den præmis. At de ikke bare får hældt noget i glassene, men at der følger en fortælling med, siger Mia Hjorth Hansen.

Hendes shrub er produceret af æblecidereddike, rørsukker og forskellige smagsgivere. I dag findes der tre varianter i sortimentet - hindbær & kirsebær, blodappelsin og citron & timian.

Drømmer om at vokse

Mia Hjorth Hansen gør sig mange tanker om de råvarer, hun bruger i sin produktion. Det er vigtigt for hende, at ingredienserne er så rene og naturlige som muligt, og hun bruger så vidt muligt økologiske ingredienser.

- Men det er næsten vigtigere for mig, at det er råvarer fra Danmark. Så hellere ikke-økologiske hindbær eller kirsebær fra Danmark end økologiske hindbær eller kirsebær fra Polen, siger hun.

Der er ikke pant på flaskerne, som Mia Hjorth Hansen kommer sin shrub i, og derfor kører hun selv rundt til restauranterne og henter flaskerne igen. Hun kan godt lide kontakten med kunderne, og så er det - med tanke på bæredygtighed - vigtigt for hende at flaskerne bliver genbrugt. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Mia Hjorth Hansen håber, at Aim Thirst i fremtiden får mulighed for at vokse.

Drømmescenariet er en virksomhed med flere ansatte, hvor der er mindre manuelt arbejde, end der er i dag.

- Selvom jeg elsker at stå med produktet i hænderne selv, er der ingen tvivl om, at det ville være fedt at skalere op og skære noget af det manuelle arbejde væk, siger hun.

Med flere ansatte kunne der også være endnu mere tid til kundekontakt.

- Drømmen er nogle ansatte, der kan tage sig af eksempelvis produktion, mens jeg i højere grad hjælper til og er ude ved kunderne. Det er vigtigt for mig, at jeg er nærværende og ved, hvad der sker ude ved kunderne, og der er ikke tvivl om, at det ville være nemmere, hvis jeg havde ansatte, der hjalp til med produktion, siger Mia Hjorth Hansen, der netop har fået en partner ind i virksomheden.

- Så er vi to til at deles om glæden, og vi har hinanden at sparre med, siger hun.

I dag sættes 16 elever fra Min Friskole af ved et stoppested på en trafikeret hovedvej, når de skal i skole. Friskolen har længe kæmpet for, at busruten ændres nogle få hundrede meter, så eleverne ikke skal krydse vejen. Arkivfoto: Mads Jensen

Nu slipper friskolens elever for at krydse trafikeret vej: Politikere stemte for at ændre skolebussens rute

Eleverne på friskolen i Ørum slipper efter sommerferien for at skulle krydse den trafikerede hovedvej. Skolebussen flytter nemlig stoppested.

Friskolen i Ørum har længe kæmpet for en ændring af skolebussens rute, så skolens elever ikke skal krydse en farlig vej, når de er sat af bussen. Tirsdag stemte kommunalbestyrelsen for, at den ændring sættes i gang efter sommerferien.

Når 16 elever til Min Friskole i Ørum sættes af skolebusssen på hovedvej 16, skal de krydse den stærkt trafikerede vej for at komme i skole.

Derfor har friskolen foreslået, at man rykker den såkaldte skolebus 2s rute, så den i stedet for at holde på hovedvejen, får stoppested ved Ørum Aktiv Center. I dag fragter skolen selv de mindre børn til og fra bussen, så eleverne slipper for at krydse vejen.

- Vi har en bus, der kører forbi skolen, men stopper på den forkerte side af vejen i forhold til skolen, sagde Jens Meilvang (LA), formand for teknik- og miljøudvalget, til tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde, hvor emnet var på dagsordenen.

Selvfølgelig går jeg ind for trafiksikkerhed, men vælger man folkeskolen fra, skal man selv betale for den vare, man vil købe

Tom Bytoft, medlem af kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet

I udvalget er de enige om, at de gerne vil have problemet løst og dermed ændre ruten, så den stopper tættere på friskolen.

Når bussen stopper der, hvor den gør, skyldes det, at busruten er tiltænkt folkeskoleelever fra Børneby Midts Glesborg Skole. De bor i Fannerup, Ginnerup og Ørum. Friskolens elever må gerne bruge skolebussen, men ruten er altså ikke planlagt efter dem.

- Når vi ændrer den eksisterende bus' rute, er det min vurdering, at det også vil skabe en bedre busrute for almindelige mennesker, sagde Jens Meilvang, og pegede på, at bussen med den ændrede rute vil stoppe ved Ørum Aktiv Center, der rummer et bibliotek og forskellige aktiviteter.

- På den måde kan eksempelvis vores ældre tage bussen ned på biblioteket uden at skulle krydse vejen, sagde han.

Tirsdag blev et flertal i kommunalbestyrelsen så enige om at følge miljø- og teknikudvalgets indstilling og rykke busstoppestedet.

Det skal ske efter sommerferien.

At man venter til sommeren er overstået skyldes, at man til den tid alligevel skal justere på de øvrig busruter.

- Jeg ville ønske, at vi kunne ændre det med et fingerknips, men forvaltningens anbefaling er, at vi venter til efter sommerferien for ikke at skabe problemer for de andre busruter, sagde Jens Meilvang.

Ikke alle var for en ændring af busruten

Selvom der var flertal for beslutningen, var der alligevel flere, der ikke mente, at en ændring af busruten er vejen frem.

- I SF ønsker vi selvfølgelig at få skolebørnene sikkert til og fra skole, men vi fastholder, at det må være skolen selv, der skal stå for at transportere børnene. Ændrer vi ruten, vil det åbne for en Pandoras æske af alle mulige andre ændringer, sagde Aleksander Myrhøj fra SF.

Aleksander Myrhøj har ved en tidligere lejlighed pointeret, at eksempelvis Gjerrild-Bønnerup Friskole allerede selv betaler for deres skolebus. Derfor er han bekymret for, om en ændring af busruten i Ørum vil danne præcedens.

Tom Bytoft fra Socialdemokratiet var af samme holdning.

- Forældrene har en mulighed for at tage et aktivt tilvalg i forhold til at få deres børn sikkert i skole. De kan selv tilkøbe en vognmand, eller de kan vælge folkets skole og komme sikkert i skole. Selvfølgelig går jeg ind for trafiksikkerhed, men vælger man folkeskolen fra, skal man selv betale for den vare, man vil købe, tilføjede han.

Når eleverne fra Min Friskole tager bussen, skal de i dag krydse en trafikeret hovedvej. Det laves der snart om på. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Omvendt mente flere af medlemmerne, at det ville være 'tudetosset' ikke at ændre bussens rute, når nu man har muligheden.

- Jeg synes, at hensynet til børnenes sikkerhed vejer højest. Det er tudetosset at sætte børn af på den forkerte side af vejen, sagde Lars Møller fra Socialdemokratiet og Jan Petersen (S), tidligere borgmester i kommunen mindede folk om den sunde fornuft.

- Det giver mening at flytte stoppestedet, så friskolens elever ikke skal krydse vejen. Jeg synes det er sund fornuft at afhjælpe det her problem. Der skal ikke køres store ideologiske tanker over det projekt, vi skal bare bruge den sunde fornuft, sagde han.

- Borgerne i Ørum og omegn er også skatteborgere, der betaler kommuneskat. Det synes jeg vi skal tænke over, sagde Niels Skov Pedersen fra Det Konservative Folkeparti.

Aleksander Myrhøj, Kasper Vindbjerg og Jytte Schmidt fra SF samt Tom Bytoft og Anette Ruby Liebe fra Socialdemokratiet stemte imod, mens de resterende 21 politikere stemte for.

Diana Therese Mikkelsen fra Dansk Folkeparti var ikke til stede til kommunalbestyrelsesmødet, og stemte derfor ikke.

Ulf Harbo fra Enhedslisten stillede samtidig forslag om, at ændringen af busruten skulle ske 'hurtigst muligt' og ikke først efter sommerferien.

Det blev dog ikke vedtaget.

I den gamle politistation i Grenaa skulle der fra august have været efterskoleelever på den nye Grenaa Byefterskole. Men økonomisk er man ikke med, og derfor er man nødt til at udskyde skolestart til næste år. Foto: Anders Tilsted

Ugens korte nyhedsoverblik

Denne uges korte nyhedsoverblik byder blandt andet på lukning af en døgninstitution for børn med sociale og psykiske udfordringer, en god historie om en lokal beboer, der skaffede Fjellerup en offentlig parkeringsplads og en beslutning om, at en ny efterskole må udskyde skolestart.

Ny efterskole dropper skolestart i år

Planen var, at Grenaa Byefterskole skulle have slået dørene op i den gamle politigård til august.

Nu meddeler skolen så, at man alligevel ikke bliver klar til åbning til det nye skoleår.

Det skriver Randers Amtsavis.

- Den største grund til udsættelsen er, at vi gerne vil lave et professionelt tilbud, der kan rumme de unge mennesker, der vil gå der. Der er vi ikke på plads rent økonomisk, så vi kan komme i mål, siger bestyrelsesformand for Grenaa Byefterskole, Klaus Bluhme Knudsen, til avisen.

Efterskolen bliver for 10. klasseelever, og målet er, at der starter 50 elever til skolestart i august 2023.

Lokalt folketingspolitiker går ind i sag om gammel strandkro i Fjellerup

Michael Aastrup Jensen (V), lokalt folketingsmedlem fra Randers, forstår ikke, hvorfor indenrigs- og boligministeren har sagt nej til Arne Niemanns byggeri i Fjellerup.

Det fortæller han i en skriftlig meddelelse, som blandt andet Randers Amtsavis har set.

Michael Aastrup Jensen har derfor indkaldt indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad til Folketingssalen.

- Jeg er komplet uforståelig overfor svaret fra ministeren. Regeringen ønsker selv, at der skal være udvikling i landdistrikterne, og så giver ministeriet afslag til et projekt, der vil skabe udvikling, arbejdspladser og mere liv i vores del af Danmark, lyder det blandt andet fra Michael Aastrup Jensen.

I NorddjursLIV har vi tidligere beskrevet, hvordan erhvervsmanden Arne Niemann har købt den gamle strandkro i Fjellerup med planer om at rive den ned, og opføre et nyt sted for turister og lokale med blandt andet iskiosk og restaurant.

En plan, han for nylig har fået nej til at Bolig- og Indenrigsministeriet. De mener, at planerne adskiller sig for meget fra de planer, som kommunen fik tilladelse til i 2015.

Kommunens politikere - og nu Michael Aastrup Jensen - har dog alle lovet at gå ind i sagen for at forsøge at vende ministeriets nej til et ja.

Beslutningen er taget: Kløvhøj skal lukke

Regionsrådet har besluttet at lukke Kløvhøj i Dalstrup.

Det skriver Region Midt i en pressemeddelelse.

Institutionen er en afdeling under Specialområde Børn og Unge i Region Midtjylland, og der er 20 døgnpladser.

Ved årets begyndelse var der indskrevet seks børn og unge, hvoraf to var på vej til at flytte.

Trods løbende iværksatte initiativer har der ikke været udsigt til, at nye børn og unge var på vej ind. Derfor har regionsrådet besluttet sig for, at stedet skal lukke. Det vil ske gradvist i løbet af de kommende måneder.

Ulovlige mink havde ikke covid-19 i sig

De ulovlige mink, som Fødevarestyrelsens veterinær-rejsehold mandag i sidste uge fandt i Norddjurs, havde ikke covid-19 i sig.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Til TV2 Østjylland oplyser styrelsen desuden, at antistofprøven også var negativ. Dermed har minkene heller ikke haft covid-19.

Minkavleren er fortsat politianmeldt for at holde ulovlige mink.

Lokal fisker trådte til og fik opført privat parkeringsplads

En lokal fisker, Ejner Thomassen fra Bønnerup, har haft den store pengepung fremme og sørget for en privat parkeringsplads i nærheden af Bønnerup Strand.

Det skriver TV2 Østjylland.

Forhistorien for gaven er, at det i sommerperioden strømmer med turister og gæster til Bønnerup Strand. Det fører ofte til parkeringer, der ikke er praktiske for de andre trafikanter.

Da en grund, som Ejner Thomassen er nabo til, blev sat til salg, købte han den og har siden - for egen lomme - etableret en parkeringsplads, som turister, lokale og gæster kan parkere på.

Familiehuset tilbyder kurser til forældre, hvor hverdagen er præget af konflikter

Fra tirsdag 19. april klokken 16 og syv uger frem, tilbyder Familiehuset i Grenaa forældrekursus for forældre, der oplever, de kommer til at skælde for meget ud, og at der i hverdagen er for mange småkonflikter.

Kurset retter sig mod børnefamilier med børn mellem 3 og 13 år, og undervejs får du redskaber til, hvordan det positive samspil i familien kan øges, så konfliktniveauet mindskes.

Kontakt familiebehandler Anna-Birgitte Krabbe på telefon 29 33 02 66, hvis du ønsker at høre nærmere eller gerne vil være med.

Køb en brugt Skoda - eller brug de samme penge på et fritidshus

Danmarks billigste hus er i øjeblikket til salg i Hammelev nord for Grenaa.

75.000 kroner skal du slippe, hvis du vil være den heldige ejer.

Det skriver TV2 Østjylland, der også kan fortælle, at det er mindre end en brugt Skoda Fabia. Til gengæld skal huset enten rives ned eller have den helt store tur.

Ejendomsmægler Brian Friis, der har boligen til salg, fortæller til mediet, at boligen er oplagt til fritidshus, som man kan bruge et par gange om året.

46-årig kørte ind i træ

Onsdag eftermiddag klokken 16.39 skete der et færdselsuheld på Dybdalvej i Stenvad.

Her kørte en 46-årig mand på knallert ind i et træ, der i forbindelse med en fældning var væltet ned på vejen. Den 46-årige blev efterfølgende kørt til behandling på skadestuen.

Vi vil gerne have din hjælp, så vi kan gøre NorddjursLIV endnu bedre. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Hvad vil gøre NorddjursLIV endnu mere relevant for dig?

1. marts kunne vi fejre, at det var seks måneder siden, vi udsendte første udgave af NorddjursLIVs nyhedsbrev.

Siden det første nyhedsbrev i september, der handlede om en række forældres utilfredshed med lukningen af overbygningen på skolen i Ørum, er det blevet til mere end 40 nyhedsbreve.

I mellemtiden er der også kommet flere læsere til, og det er vi rigtig glade for.

Vi vil gerne blive endnu mere relevante for dig. Det kan du hjælpe os med at blive, ved at besvare vores spørgeskema, som du finder lige her.

Vi ser frem til at læse dine svar.