Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger NorddjursLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Når majestæten kommer på besøg, er der meget der skal forbedres, planlægges og gøres klar inden. En slags teambuilding kan man nærmest kalde det. Foto: Bo Amstrup

Teambuilding for majestæten

Under 150 fastboende bor der på Anholt, og vi vil næsten vove den påstand, at en stor del af dem alle har været involveret i dronning Margrethes besøg på øen.

Nogle af dem har bagt kage, nogle af dem har sørget for sandwich og kaffe, andre igen har bundet blomsterbuketter mens en fjerde gruppe har sørget for frokosten. Og så er der alle dem, der har været med til at male, slå græsset og generelt klargøre øen til majestætens besøg.

Foruden dem, der rent faktisk er decideret involveret i besøget, og skal møde dronningen på hendes tur rundt på Anholt.

På vores tur rundt på øen stod det i hvert fald klart, at en hel del mennesker har haft en rolle at spille - på den ene eller anden måde.

Sådan at gå og forberede sig på et fint besøg er også med til at styrke følelsen af sammenhold blandt øens beboere. Det mener i hvert fald Jacob Vestervig, formand for ErhvervAnholt, og Karen Konge, formand for øens borgerforening.

- Det fantastiske ved Anholt er, at vi har et sammenhold, hvor alle kender hinanden, og hvor man gerne vil hjælpe hinanden. Når dronningen kommer på besøg, bliver det en fælles indsats at hendes besøg bliver så godt som muligt, siger Karen Konge.

En form for teambuilding kan man vel nærmest kalde det, når stort set alle på øen på en eller anden måde er involveret i majestætens besøg.

Men hvordan forbereder man sig på sådan et besøg? For det må trods alt siges at være en relativt sjælden opgave for en ø sådan at gøre sig klar til et royalt besøg.

Det kan du blive klogere på i dagens nyhedsbrev.

God læselyst! Og god weekend! Den venter trods alt lige om hjørnet :-)

P.s. Som du måske har opdaget, så er NorddjursLIV blevet et betalingsmedie. Hvis du ikke allerede har tegnet et abonnement, vil vi rigtig gerne have dig med på holdet.

Som abonnent får du adgang til alle vores artikler, ligesom du ugentligt modtager nyhedsbreve om det vigtigste fra dit lokalområde.

Du kan tilmelde dig som abonnent her.

Og hvis du lige vil se os lidt an først, kan du fortsat modtage selve nyhedsbrevet ganske kvit og frit.

Billede af Emma Ahlgreen Haa
Billede af skribentens underskrift Emma Ahlgreen Haa Journalist
Billede af Asbjørn With
Billede af skribentens underskrift Asbjørn With Journalist
Jacob Vestervig driver Spiseriet på Anholt, han er formand for ErhvervAnholt, og han er en af de rigtig mange, der har været med til at forberede dronning Margrethes besøg på øen. Foto: Asbjørn With

Næsten alle på Anholt har været med til at gøre klar til majestæten: - Det skaber sammenhold, når vi gør noget sammen

Hvordan forbereder man sig til et regentbesøg? Det har øboerne på Anholt haft god tid til at tænke over, for dronning Margrethes besøg har været mere end to år undervejs.

I år blev det endelig tid, og stort set alle anholtere har på den ene eller anden måde været involveret i dronningens besøg.

Nogen har lavet mad, andre ordnet blomster og nogle tredje har planlagt hvad regenten skal se og opleve. Sikkert og vist er det, at besøget og klargøringen til det er med til at skabe sammenhold blandt øens beboere.

Det er svært at finde en borger på Anholt, der ikke har været involveret i dronning Margrethes besøg på øen. Mens nogle står for frokost, er der andre der har bagt kage - og nogle helt tredje, der ligger hus eller telt til. Sikkert for alle involverede er det, at majestætens besøg forstærker sammenholdet på øen. Og så håber flere af de involverede, at besøget sætter Anholt på landkortet.

- Vi har gjort det her tusindvis af gange, og alligevel har vi aldrig gjort det før.

Line Blach Kobberøe og Niels Fabrius Kilstrup arbejder tirsdag på højtryk i køkkenet på deres restaurant Ved Vejen i Nordbjerg. På tallerkenen til dronningens frokost på Anholt er der både jomfruhummer, enebær, frisk humle og nye skud fra øens fyrretræer tilsat krydderurter fra egen køkkenhave.

- Vi har fået frie hænder, men det vil blive værdsat, hvis menuen ikke er for røget. Vi vil gerne præsentere dronning Margrethe for smagsoplevelser og råvarer fra øen, siger Line Blach Kobberøe.

I de seneste fem år har Niels Fabricius Kilstrup og Line Blach Kobberøe serveret i tusindvis af tallerkner for gæsterne på restauranten Ved Vejen. Sammen har de bygget restauranten op fra bunden i en tidligere garage, og det med stor succes. Hver gang dørene bliver åbnet er der så godt som udsolgt, og vil du have bord, skal det bestilles lang tid i forvejen. Foto: Asbjørn With

At skulle lave 35 kuverter og to serveringer er ikke en gang tæt på at være en udfordring for de rutinerede kokke, som i de seneste mange år har serveret for tusindvis af turister, gæster og lokale.

Men det er ikke hver dag, at en af gæsterne er dronning, og det gør en forskel, erkender Line Blach Kobberøe:

- Det er en kæmpe ting for os. Vi gør os altid umage, men når vores dronning skal smage på det, vi laver, sætter det mange tanker i gang om etikette og servering.

Et stort lokale til et royalt besøg

Selve serveringen af frokosten skal foregå i Pakhuset Anholt på havnefronten, hvor Anja Kold Søndergaard holder taktstokken.

Anja Kold Søndergaard driver Pakhuset Anholt på havnefronten, og hun råder over et lokale, som er stort nok til en royal gæstefrokost. Foto: Asbjørn With

- Kommunen vil rigtig gerne invitere dronningen til at se Pakhuset Anholt og spise frokost her. Det er rigtig fint og rigtig dejligt, fortæller Anja Kold Søndergaard, som ejer pakhuset sammen med sin mand Klaus, der er havnefoged.

Pakhuset er et af de få steder på øen, som kan huse et royalt besøg, og Anja Kold Søndergaard har sørget for, at faciliteterne er klar til majestæten.

Pakhuset Anholt er et af de eneste steder på øen, der kan huse det antal mennesker, der skal bespises til den royale frokost. Foto: Asbjørn With

- Jeg sørger for, at der er rent og pænt, og at vinduerne er pudset. Så kommer Niels og Line med maden og borddækningen, fortæller Anja Kold Søndergaard.

Niels Fabrius Kilstrup og Line Blach Kobberøe er ikke helt alene om opgaven. Der er indkaldt forstærkninger, så alt klapper, som det skal. Foto: Asbjørn With

I køkkenet hos Niels Fabricius Kilstrup og Line Blach Kobberøe bliver der pillet friskfanget jomfruhummer til den store guldmedalje, og der er indkaldt forstærkninger til at få alt til at klappe helt perfekt.

Tre besøg på øen for at planlægge det praktiske

Helt tilbage i februar 2020 blev de første aftaler lavet omkring dronning Margrethes besøg på Anholt. Øen var på ruten for majestætens sommertogt i 2020, og derfor blev der dengang lavet aftaler omkring besøget.

- Men så kom corona, og alting blev lukket ned – også dronningens sommertogt og besøget på Anholt, fortæller Rikke Thind, der er projektleder i kommunen.

Siden marts har Rikke Thind brugt næsten al sin tid på at koordinere alle detaljerne i forbindelse med dronningens besøg på Anholt - godt hjulpet af kommunens sekretariat. Foto: Asbjørn With

Det er hendes opgave at være blæksprutte i midten og få alle aftaler, planer - og en eventuel plan B - på plads.

- Vi har arbejdet stort set fuldtid med besøget siden marts 2022, hvor planen blev taget op ad skuffen igen, fortæller hun.

Siden marts har en gruppe tre gange taget turen til Anholt for at planlægge alle de praktiske elementer, der er i forbindelse med majestætens besøg.

- Alt skal jo planlægges ned i mindste detalje. Hvem gør hvad, hvornår og hvordan. Hvordan kommer dronning Margrethe fra A til B, og hvad med resten af gæsterne og pressen? Den slags skal der være styr på, forklarer Rikke Thind.

For at planen skal gå op, skal der både fragtes køretøjer, politibetjente, sikkerhedsvagter, faner, fanebærere, tamburorkester og alt muligt andet til Anholt, inden dronningen kommer. Hvis man lige står og mangler noget, er der nemlig tre timers sejlads til fastlandet. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Hun har både været i løbende kontakt med politiet og Politiets Efterretningstjeneste, der altid står for dronningens sikkerhed, og med hoffet via Indenrigsministeriet.

Menuen skal ikke godkendes - den skal gerne være en overraskelse

Hvad dronningen skal have at spise, blander hoffet sig i udgangspunktet ikke i. Det er Norddjurs Kommune, der som officiel vært i samarbejde med Anholt, selv finder ud af, hvad der skal serveres under besøget.

- Hoffet vil gerne vide, hvad der skal spises. Men det er ikke sådan, at det skal godkendes. Helst skal det faktisk også være en overraskelse for dronningen, hvad hun skal have, og derfor er menuen som regel hemmelig på forhånd, forklarer Rikke Thind.

Det betyder, at restauratørerne Line Blach Kobberøe og Niels Fabricius Kilstrup kan sammensætte lige præcis den menu, som de mener bedst præsenterer Anholt på en tallerken.

Niels Fabricius Kilstrup dyrker selv sine krydderurter i privaten som ligger lige ved siden af restauranten. Foto: Asbjørn With

- For os bliver det også på det personlige plan en slags afsked med øen og en æra, der slutter. Vi rykker snart til Sostrup Slot & Kloster i Gjerrild, så på en måde bliver det vores afskedssalut efter 10 år på øen, siger Line Blach Kobberøe, som også fortæller, at parret beholder restauranten på Anholt.

Dronningen skal opleve noget andet end sidst

Udover at nyde lokale smagsoplevelser skal dronningen deltage i et program, som Anholt og kommunen sammen har lavet, fortæller projektleder Rikke Thind.

- Dronningen var også på besøg i 2011, så det har været vigtigt for os, at hun skal se og opleve noget andet end sidst. Og så vil dronningen gerne møde beboerne, fortæller hun.

Når dronningen ankommer, bliver hun taget imod af den officielle velkomstkomité foran Liselotte Arent Sørensens store hal på havnen, hvorfra hun driver Anholt Taxi.

Fotograf Jäger Márky Arén bliver dronningens personlige fotograf, når hun kommer på besøg. Dagen inden testede han lige den stol, majestæten skal sidde i, når hun skal bydes officielt velkommen af borgmesteren, og talte et par detaljer igennem med Liselotte Arent Sørensen, der driver Anholt Taxi og har stillet hallen til rådighed for regentbesøget. Foto: Asbjørn With

De sidste detaljer er ved at være på plads, og Liselotte Arent Sørensen får tid til at vende et par detaljer med Jäger Márky Arén. Han skal være dronningens personlige fotograf på Anholt.

Det betyder, at han er ved majestætens side hele dagen, mens resten af pressekorpset flere gange i løbet af dagens program pænt må vente.

Dagen før dagen i den officielle ankomsthal. Efter en tur rundt på øen vender dronningen tilbage til hallen, hvor hun skal høre om øens kystsikring. Foto: Asbjørn With

Inde i hallen er der opstillet et fint ældre bord og en smuk lænestol, som majestæten skal sidde i, når hun officielt bliver budt velkommen af borgmester Kasper Bjerregaard og medlemmer af øens borgerforening og repræsentanter fra kommunalbestyrelsen.

Dronning Margrethe II bydes officielt velkommen af borgmester Kasper Bjerregaard (V). Foto: Asbjørn With

Senere på dagen er det også her, hun bliver orienteret om arbejdet med kystsikring af Anholt, så øen bliver beskyttet mod Kattegats store kræfter.

Alt skal planlægges i mindste deltage

Netop det faktum at Anholt er en ø, giver nogle særlige udfordringer, som projektleder Rikke Thind har været med til at lægge planer for at løse.

Dels er der en masse køretøjer, blandt andet det kongelige ørkenkøretøj og flere af politiets biler, der skal med over, og her nytter det ikke noget, at der ikke er plads på færgen.

- Der skal også være en plan for, hvad vi gør, hvis vejret er for dårligt til, at dronning Margrethe kan sejle ind fra kongeskibet i chaluppen, og i stedet må komme flyvende, siger Rikke Thind.

- Og så skal vi gøre os en masse tanker om, hvad der skal ske, hvis noget glipper på dagen. Det gør det ikke, men der skal være en plan for, hvad vi gør med de ting, vi har på øen, fortæller Rikke Thind.

Udover et enormt fokus på detaljer, tidsplaner, sikkerhed og alt det andet, der skal være styr på, når en dronning går i land, så skal der også være styr på pressen.

Morten Juhl Madsen er en af to kommunikationsmedarbejdere fra kommunen, der er med på Anholt for at hjælpe pressekorpset rundt til de rigtige steder på de rigtige tidspunkter. Foto: Asbjørn With

Længe før besøget skal der søges akkreditering.

-Vi er to medarbejdere fra kommunens kommunikationsafdeling på øen for at sørge for, at pressedelen af det forløber gnidningsfrit. Vi hjælper med at sikre, at de forskellige fotografer står de rigtige steder, så de kan få de rigtige billeder, fortæller Morten Juhl Madsen, journalist i kommunen, som får hjælp på dagen af en kommunikationsmedarbejder fra hoffet.

På besøg hos øboerne

Hendes majestæt får rig mulighed for at møde øboerne, når hun besøger en familie og hører om, hvordan det er at bo på en ø. Når hun senere er inviteret til kaffe og kage er ErhvervAnholt vært i et telt på havnen.

- Alle beboere på Anholt er blevet inviteret med invitationer i postkassen.

- Men de fleste ved det i forvejen, for der er rigtig mange, der hjælper med at stable det på benene, fortæller formanden for ErhvervAnholt Jacob Vestervig.

Jacob Vestervig har fået Anholt ind med modermælken. I dag er han erhvervsdrivende på øen og formand for ErhvervAnholt, der repræsenterer 24 virksomheder. Foto: Asbjørn With

Han er kommet på Anholt i hele sit liv og bor på øen i sit sommerhus fra marts til oktober. Og så har han været med til at samle erhvervslivet på Anholt, så ErhvervAnholt nu tæller 24 små og store virksomheder.

For to år siden blev Jacob Vestervig og hans hustru tilbudt at stå for kaffe og kage i regi af deres virksomhed Spiseriet.

Siden er Spiseriet flyttet fra byen og lidt ud i klitterne og ErhvervAnholt er etableret, og det var helt naturligt, at lade foreningen overtage værtskabet for kaffe og kage.

For to år siden var Jacob Vestervigs virksomhed Spiseriet i spil som vært ved eftermiddagens kaffebord. Men nu er spiseriet flyttet lidt ud i klitterne, og ErhvervAnholt er blevet stiftet, så det er naturligt, at det i stedet for er ErhvervAnholt, der byder velkommen til kaffe og hjemmebag. Foto: Asbjørn With

- Vi har indkøbt alle ingredienserne, og så har frivillige på hele øen meldt sig til at bage kager. Enten mokkakage, æblekage eller kanelsneglekage, og så kommer de ellers ned i teltet på havnen med kagerne, fortæller en stolt, benovet og taknemmelig Jacob Vestervig.

Kaffeteltet, hvor dronningen skal drikke kaffe og spise kage med anholterne, ligger smukt på stranden lige ud til Kattegat. Foto: Asbjørn With

- Jeg er faktisk helt blæst bagover af alle de frivillige, som bare tager fat og har tilbudt at hjælpe. Udover virksomhederne i ErhvervAnholt, så er der 12-15 stykker, der bager kage og andre 12-15 stykker, der hjælper med at stille telt op og pille det ned igen. Det er helt overvældende, siger Jakob Vestervig med henvisning til, at der blot bor under 150 mennesker på øen.

For erhvervsformanden er det vigtigt, at foreningen og dermed erhvervslivet har en rolle at spille i dronningens besøg. Ikke fordi erhvervslivet skal promoveres eller gøre sig til overfor regenten.

- Men fordi det skaber sammenhold, når vi gør noget sammen. Det kræver en holdindsats, hvor alle bidrager, når dronningen kommer. Både blandt medlemmerne af ErhvervAnholt, men også mellem foreningen og resten af øen og alle de frivillige, siger Jacob Vestervig.

Sammenholdet gør Anholt god

Følelsen af sammenhold er også noget af det Karen Konge peger på som værende en gevinst ved dronning Margrethes besøg. Karen Konge er formand for Anholts borgerforening, og så ejer hun brugsen Spar Konge på havnen.

Karen Konge har boet på øen siden 2009 og glæder sig over det sammenhold, der er. Et sammenhold der forstærkes når majestæten kommer på besøg. Foto: Emma Ahlgreen Haa

- Nærmest alle der bor på Anholt har spillet en rolle i arbejdet med at gøre øen klar til majestætens besøg. Der er blevet malet, græsset er blevet slået og bedene studset, så hele øen fremstår fra sin bedste side, siger hun.

Onsdag da NorddjursLIV taler med hende, har hun dog en helt anden kasket på som valgtilforordnet på øens skole. Og sådan er det ofte på Anholt, hvor folk aldrig besidder kun én rolle.

- Det fantastiske ved Anholt er, at vi har et sammenhold, hvor alle kender hinanden, og hvor man gerne vil hjælpe hinanden. Når dronningen kommer på besøg, bliver det en fælles indsats at hendes besøg bliver så godt som muligt, siger Karen Konge.

Hun glæder sig over, at Anholt med dronningens besøg kommer på landkortet.

- Du kan nærmest ikke slå op i en avis eller tænde for dit TV uden at bemærke, at dronningen har været på Anholt. Forhåbentligt kan det give endnu flere et positivt billede af øen, siger hun.

Hver år besøger cirka 60.000 turister Danmarks mest afsidesliggende ø. Med under 150 fastboende anholtere er der enorm forskel på livet i vintermånederne og i de vanvittige turistuger i højsæsonen. Foto: Asbjørn With

Det kræver en indsats at bo på Anholt og være en del af Danmarks mest afsidesliggende samfund. I sommerperioden er der fuld knald på alle steder, når 10.000-vis af turister summer rundt på øen med udgangspunkt i havnen og sommerhusene. Om vinteren er der under 150 faste beboere som bor tre timer med færgen fra fastlandet.

Man må med andre ord tage det sure med det søde, for man går op og ned ad hinanden, uanset om man vil det eller ej, sidder man i bestyrelse sammen eller handler i den samme brugs, og man kan ikke bare melde sig ind i håndboldklubben i nabobyen, hvis man trænger til lidt luftforandring.

Sammenholdet er godt på Anholt, og begivenheder som en dronnings besøg og et kongeskib bliver en slags teambuilding, hvor stort set alle på øen er i gang med det ene eller det andet relateret til besøget.

- Det betyder, at vi kommer endnu tættere på hinanden på øen, og at vi får styrket samarbejdet med kommunen, spår Jakob Vestervig, formand for ErhvervAnholt.

Jacob Vestervig håber, at en fælles opgave som et besøg af dronningen kan bringe øboerne endnu tættere på hinanden, skabe endnu mere sammenhold og gøre samarbejdet endnu stærkere i fremtiden. Foto: Asbjørn With

Ligesom Jacob Vestervig har Karen Konge, formand for øens borgerforening, kun ros til overs for kommunens arbejde med at planlægge dronningens besøg.

- Vi er jo kun frivillige, og uanset hvor gerne vi vil, kan det være en svær opgave for os at løfte. Men kommunen har været med til at tage ejerskab over besøget og sørge for, at alt forløber glat. De har et strategisk overblik, som har været guld værd, siger hun.

Karen Konge er formand for øens borgerforening og så har hun dagligvareforretningen Spar Konge på havnen. Sådan er det på Anholt, hvor alle ofte har mere end blot end rolle ad gangen. Foto: Emma Ahlgreen Haa

Samtidig har borgerforeningen været med til at arrangere, hvad dronning Margrethe skal se, og hvem hun skal besøge.

- På den måde er besøget virkelig blevet til ved et samarbejde mellem Norddjurs Kommune og Anholt, siger Karen Konge.

En samlet strategi for øen

Sådan en fælles oplevelse, hvor alle er med til at løse opgaven, kan tages med ind i arbejdet med en strategi for Anholt, som der efter planen skal tages hul på i løbet af efteråret. Her bliver opgaven at sikre gode rammer for de mennesker, som bor fast på Anholt, men også for de 60.000 turister, som hvert år går i land ude midt i Kattegat.

Der er selvfølgelig en stor brandingværdi i at kunne vise Anholt frem for alverden med dronningen i forgrunden og noget af Danmarks smukkeste natur i baggrunden.

Dronning Margrethe gav sig tid til at lade fotograferne forevige øjeblikket, da hun tog kystsikringen af Anholt i øjesyn under sit besøg på øen. Foto: Bo Amstrup

Besøget koster i omegnen af 525.000 kroner for kommunekassen, men borgmester Kasper Bjerregaard (V) er enig med anholterne i, at værdien af dronningens besøg ikke skal gøres op i kroner og øre.

Som nyvalgt borgmester er det Kasper Bjerregaards første gang som vært for hendes majestæt dronningen. Der er afsat 525.000 kommunale kroner til besøget, men borgmesteren vil ikke gøre værdien af besøget op i kroner og øre. Når dronningen kommer på besøg, så tager man imod som det sig hør og bør, siger han. Foto: Asbjørn With

- Besøget er en del af, at vi sætter pris på vores dronning, som vi meget gerne vil give en rigtig god dag, når hun nu vil komme og besøge Anholt og tale med anholterne om livet på øen, siger Kasper Bjerregaard.

Og for både Anholt og kommunen er det en rigtig god mulighed for at tale om det meget specielle samfund, og den meget særlige natur, som Anholt består af, mener Kasper Bjerregaard.

Vejret forhindrede dronningen i at ankomme til Anholt med kongeskibet Dannebrog. Det måtte lægge til i Grenaa, hvorefter dronningen blev fløjet med helikopter til øen. Derfor var velkomstkomiteen flyttet fra havnen til hallen, hvorfra Liselotte Arentz Sørensen driver Anholt Taxi. Foto: Emma Ahlgreen Haa

På dagen måtte plan B sættes i værk. Blæsten forhindrede dronningen i at ankomme med Dannebrog, som i stedet lagde til i Grenaa, hvorfra majestæten blev fløjet til Anholt i helikopter.

Giv agt! Fem faner og tamburkorpset tog sammen med anholterne i mod dronningen. Foto: Asbjørn With

Fra morgenstunden måtte der ændres lidt i opstillingen af faner og orkester, og så ankom dronningen.

Klar til at opleve øen og møde alle de øboerne, hun på forhånd havde set frem til at møde.

Farvel og tak. Havnefoged Klaus Jensen fik dagens sidste officielle håndtryk, inden dronningen blev kørt tilbage til den ventende helikopter. Foto: Asbjørn With
Dronning Margrethe lagde torsdag vejen forbi Anholt. Et besøg, der har været i bogen siden 2020, men som først har kunnet lade sig gøre nu på grund af corona. Her hilser hun på velkomstkomitéen kort efter ankomsten. Foto: Bo Amstrup

Se billederne: Dronning Margrethe ankom i fin stil til Anholt

Anholt havde 2. juni fint besøg af dronning Margrethe, der var på øen for at opleve alle de gode ting, der sker - og møde nogle af de mennesker, der bor her.

Besøget skulle oprindeligt havde fundet sted i 2020, men måtte udskydes først et og så to år på grund af corona. Derfor var det heller ikke tidligere borgmester Jan Petersen (S) men den nye Kasper Bjerregaard (V), der tog imod majestæten.

Oprindeligt skulle hun være ankommet til øen i en såkaldt chalup - sejlet ind fra Kongeskibet  - men den danske sommer viste sig ved regentens ankomst ikke fra sin bedste side. Det var derfor både for koldt og for blæsende, og dronning Margrethe ankom i stedet i helikopter og blev kørt til modtagelsen på havnen.

Mange - hvis ikke hele Anholts befolkning - stod klar med flag til at modtage hende, og Søværnets tamburkorps, der spillede op til ankomsten, havde også taget turen til Anholt.

Senere skal hun til kaffebord, hvor alle fra Anholt er inviteret, og hun skal på et besøg hos en lokal familie. Begge ting er planlagt, fordi dronningen selv har ytret ønske om at møde de lokale.

Herunder har vi samlet en række billeder fra regentens ankomst til øen:

Albertine Nordby Rasmussen, Ann-Sofie Antonsen og Solbjørk Buch, der sammen driver Anholt Bageri, har stået for at binde blomster til dronningens besøg. Foto: Emma Ahlgreen Haa
Når dronningen møder op, gør politiet det samme. Sikkerheden var der dermed styr på, da dronning Margrethe besøgte Anholt. Foto: Emma Ahlgreen Haa
Albertine Nordby Rasmussen, Ann-Sofie Antonsen og Solbjørk Buch, der sammen driver Anholt Bageri, har stået for at binde blomster til dronningens besøg. Foto: Asbjørn With
Søværnets tamburkorps spillede op til fest og sørgede for, at dronning Margrethe blev modtaget med maner. Foto: Asbjørn With
Dronningen skulle have sejlet til Anholt, men ankom på grund af vejret i helikopter. Herefter blev hun kørt til modtagelse på havnen. Foto: Asbjørn With
Foto: Asbjørn With
Foto: Asbjørn With
Foto: Asbjørn With
Efter en kort køretur fra helikopterlandingspladsen, ankom dronningen til modtagelse på havnen. Her blev hun taget imod af borgmester Kasper Bjerregaard (V). Foto: Emma Ahlgreen Haa
Besøget er blevet udskudt fra 2020 til i år, og dermed har borgmesterkæden også skiftet ejer. Således var det Kasper Bjerregaard (V), der havde til opgave at tage imod majestæten. Foto: Bo Amstrup
Majestæten fik blomster af de to blomsterpiger Sofia Larsen på seks år og Sigrid Zimmer på fire år. Herudover bestod velkomstkomitéen af borgmester Kasper Bjerregaard, hans samlever Sofie Hvenegaard Larsen, Karen Konge, formand for borgerforeningen, Kirsten Dyrman, politikdirektør, Bent Rasmussen, sognefoged, Klaus Jensen, havnefoged, Jens Christian Rostgaard von der Maase, lodsejer og Henrik Carstensen, formand for Anholt Havn A/S. Foto: Emma Ahlgreen Haa
Dronningens buket er bundet af tre lokale Anholt-veninder, der driver bageri og gartneri på øen. Foto: Bo Amstrup
Foto: Asbjørn With
Foto: Emma Ahlgreen Haa
Foto: Asbjørn With
Foto: Asbjørn With
Foto: Emma Ahlgreen Haa
Mange var mødt op på havnen for at tage imod dronning Margrethe. Foto: Bo Amstrup
Foto: Bo Amstrup
Foto: Asbjørn With
Foto: Bo Amstrup
Efter modtagelsen var der officiel velkomst i hallen på havnen. Foto: Bo Amstrup
I hallen fik dronningen blandt andet overrakt et billede fra en lokal kunstner. Foto: Bo Amstrup
Foto: Asbjørn With
Foto: Bo Amstrup
Foto: Asbjørn With
Foto: Bo Amstrup