Hvorfor er der ikke et fossilmuseum ved Sangstrup Klint, spørger Michael Lykke-Bertelsen: Udvalgsformand er åben for idéen
Ved Sangstrup Klint har Norddjurs et helt unikt landskab, en naturperle og ikke mindst et af de bedste steder at finde fossiler i Danmark, mener Michael Lykke-Bertelsen.
Han foreslår, at der skabes et fossilmuseum i forbindelse med parkeringspladsen, der kan tjene som formidlingssted for klinternes oprindelse og de mange fossilfund, man kan gøre langs stranden og i klinternes kalk.
Et fossilmuseum kan være med til at udbrede kendskabet til Sangstrup Klint og Norddjurs og være til gavn for både lokale og turister, spår Michael Lykke-Bertelsen.
Udvalgsformand Allan Gjersbøl Jørgensen (S) er åben for ideen, som han roser for at være helt i den rette ånd.
I de seneste fem år har Michael Lykke-Bertelsens begejstring over kombinationen af oplevelser, skattejagt og 65 millioner år gamle skatte for alvor taget fart.
Med udgangspunkt i det næsten magiske landskab ved Sangstrup Klint har hans interesse bragt ham rundt i verden på jagt efter fossiler. Han har oprettet en facebookgruppe - Fossilsamlere på Facebook - med nu 2.000 medlemmer, og så har Michael Lykke-Bertelsen bygget et fossilmuseum i sin egen kælder, hvor de bedste fund smukt præsenteres i hjemmelavede montrer.
- Vi har noget helt unikt ved Sangstrup. Folk kommer rejsende langvejs fra for at finde fossiler på Norddjurs. Når jeg går rundt herude, møder jeg svenskere, tyskere, amerikanere og australiere, som kommer rejsende hertil. Alligevel er det ikke noget, vi reklamerer med eller brander i Norddjurs. Det, synes jeg, er en skam, siger Michael Lykke-Bertelsen.
I de kredse, hvor fossilfolket mødes, er Sangstrup Klint berømt, og i international sammenhæng er det, ifølge Michael Lykke Bertelsen, næsten uhørt, at man bare gratis går ned på stranden og går i gang med at finde fossiler.
- Jeg drømmer om, at der bliver skabt et fossilmuseum, hvor folk kan få viden om landskabet, historien og hvad man kan finde. Et sted, hvor man også kan leje en fossilhammer, et par handsker og et par briller og gå på opdagelse. Og et sted, hvor man kan komme tilbage med det, man har fundet og få lidt historie om fundene, siger Michael Lykke-Bertelsen.
Selv deler han ofte sin interesse med andre, og tager på guidede ture med folkeskoleklasser eller aftenskolehold. Men et museum, der kan være med til at formidle, ville være fantastisk.
Allan Gjersbøl Jørgensen (S)Den her idé skal vi helt sikkert se nærmere på
- Min tanke er ret ydmyg. Jeg forstiller mig en container, der kan stilles op ved parkeringspladsen og som kan låses af. Der kunne man med plancher og udstillinger af fossiler fra området formidle det helt grundlæggende, som gæsterne så kan tage med, når de selv går på opdagelse og på jagt, siger Michael Lykke-Bertelsen.
NorddjursLIV har præsenteret Michael Lykke-Bertelsens idé om et fossilmuseum for Allan Gjersbøl Jørgensen (S), der er formand for kultur- og fritidsudvalget.
- Det er helt i den rigtige ånd
- Det lyder helt vildt spændende, er hans umiddelbare reaktion.
- I en tid, hvor der ikke er ret mange penge i det kommunale budget, vi lige har vedtaget, til nye store armbevægelser, er det her simpelthen tænkt helt i den rigtige ånd, siger Allan Gjersbøl Jørgensen.
Han er vild med tanken om at kunne tænke nyt og udvikle og skabe et spændende sted, som kombinerer frivillige kræfter og engagement med relativt få kommunale kroner, der til sammen kan skabe stor værdi. Både for nysgerrige borgere men også for hele kommunens mulighed for at skille sig ud.
- Vi vil altid gerne tale med nye mennesker og se på nye initiativer, som vi ikke allerede samarbejder med. Og den her idé skal vi helt sikkert se nærmere på, siger udvalgsformanden.
Om kultur- og fritidsudvalget skal på fossiltur med briller og hammere eller om Michael Lykke-Bertelsen får foretræde for udvalget, og får mulighed for at præsentere sine tanker der, følger NorddjursLIV naturligvis nysgerrigt med i.
Michael Lykke-Bertelsen har brugt formularen herunder til at skrive til os på NorddjursLIV.
Har du et spørgsmål om livet i Norddjurs, eller er der noget, du undrer dig over, og som du gerne vil have svar på, er du velkommen til at gøre det samme.
Så er det måske dit spørgsmål, der bliver til journalistik i et kommende nyhedsbrev.