Det ser ud til, at du besøger NorddjursLIV i browseren Internet Explorer.
Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer,
og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme.
Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.
De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere,
og kan derudover installeres helt gratis.
Lene Mehlsen Thomsen bestrider en af de højeste administrative stillinger i Kommunen. Men hvem er hun egentlig? Foto: Asbjørn With
Hvem er Lene egentlig?
Rigtig mange kender nok navnet på kommunens borgmester. Og nogle vil også kunne nævne et par af de lokale politikere i kommunalbestyrelsen.
Det er selvfølgelig kommunalbestyrelsen, der bestemmer i Norddjurs, men i det daglige er det en mindre hær af ansatte i administrationen og forvaltningen, der får hjulene til at køre rundt.
Og de ansatte har ledere, som har chefer, som har direktører.
De opmærksomme læsere af NorddjursLIV har lagt mærke til, at kommunalbestyrelsen med borgmester Kasper Bjerregaard (V) i spidsen trak i håndbremsen tidligere på året.
Det var situationen på socialområdet, han talte om, og en enig kommunalbestyrelse satte gang i en grundig og tilbundsgående udviklingsproces på socialområdet. Det betød blandt andet en uvildig og ekstern undersøgelse og et farvel til den nuværende velfærdsdirektør.
Og her træder Lene ind i billedet.
For med ganske kort varsel, måtte Lene Mehlsen Thomsen sige ja eller nej til at træde op på en af de øverste administrative hylder i kommunale verden.
Med ét fik hun ansvaret for enorme områder i den kommunale forvaltning som konstitueret velfærdsdirektør. Blandt andet det sociale område, der er under kraftig udvikling i øjeblikket og med stor politisk bevågenhed.
Men hvem er hun egentlig - den nye konstituerede velfærdsdirektør, der har siddet for bordenden i snart seks måneder?
Hvordan er hun som leder? Hvordan tackler hun konflikter?
NorddjursLIV har besøgt Lene Mehlsen Thomsen for at finde nogle af svarene.
Tak, fordi du læser med.
P.s.
Hvis du ikke allerede er abonnent, vil vi gerne have dig med på holdet. Mange har allerede valgt at abonnere og blive en del af et fællesskab, der prioriterer overblik og dybde over nyhedsræs og breaking news. Som abonnent kan du forvente at modtage et til to nyhedsbreve om ugen, hvor vi går i dybden med de vigtigste historier, der har betydning for livet i Norddjurs.
Lyder det som noget for dig, kan du for 39 kroner om måneden blive fuldgyldig abonnent lige her.
Det er selvfølgelig også helt okay, hvis du hellere vil se os lidt mere an. Derfor vil du stadig modtage dette nyhedsbrev gratis, hvor vi hver gang giver vores bud på nogle udvalgte historier fra Norddjurs. Og skulle du få lyst til at få den fulde oplevelse med fri adgang til det hele, vil vi glæde os til at byde dig velkommen ombord.
Asbjørn WithJournalist
Michael Lykke Bertelsen får oktober-koppen fra NorddjursLIV for det bedste spørgsmål. Foto: Asbjørn With
Michael Lykke Bertelsen får oktober-koppen fra NorddjursLIV for det bedste spørgsmål. Foto: Asbjørn With
Tak til Michael Lykke-Bertelsen for månedens bedste spørgsmål
torsdag 3. nov. 2022 kl. 11:20
Emma Ahlgreen Haa emahh@jfmedier.dk og Asbjørn With Christensen aswch@jfmedier.dk
Det sidste kalenderblad for oktober er blevet vendt, og det er tid til at kigge tilbage på de mange gode spørgsmål, vi har fået fra jer læsere.
For det blev til rigtig mange gode spørgsmål, og det er vi meget taknemmelige for.
Et spørgsmål, der her på redaktionen virkelig fik os til at undre os. For hvorfor var det egentligt sådan? Antallet af politikere i en kommunalbestyrelsen er en af de ting, der bare er, og som man aldrig rigtig sætter spørgsmålstegn ved.
Vi overvejede, om det mon var Laila Thorup Jørgensen, der skulle have koppen, men spørgsmålet var desværre ikke stillet via vores formular og derfor havde vi ikke kontaktoplysninger på Laila. Så hermed en opfordring til at stille dit spørgsmål den vej igennem, hvis du vil være med i opløbet om en kop :-)
Derfor blev det i sidste ende Michael Lykke-Bertelsen, der blev den heldige vinder af den eksklusive NorddjursLIV-kop.
Vi elsker, når spørgsmål fra jer læsere ender i et svar og en løsning, der muligvis kan blive til noget. Derfor gik koppen i sidste ende til Michael Lykke-Bertelsen.
Har du også et spørgsmål til os, kan du stille det i formularen herunder:
Lene Mehlsen Thomsen skulle træffe en hurtig beslutning, da hun blev tilbudt jobbet som konstitueret velfærdsdirektør i Norddjurs Kommune. Foto: Asbjørn With
Lene Mehlsen Thomsen skulle træffe en hurtig beslutning, da hun blev tilbudt jobbet som konstitueret velfærdsdirektør i Norddjurs Kommune. Foto: Asbjørn With
Hvem er hende den nye konstituerede velfærdsdirektør? Lene fik et døgn til at sige ja eller nej, da hendes forgænger blev afskediget
Asbjørn With Christensen aswch@jfmedier.dk
Nu har Lene Mehlsen Thomsen været konstitueret velfærdsdirektør i nogle måneder. Og selv om hun samtidig også er skole- og dagtilbudschef, trives hun rigtig godt med at være direktør.
Hun betegner sig selv som organisationskvinde, der elsker at få mennesker i en organisation til samarbejde og vokse. Inde i hovedet er Lene Mehlsen Thomsen altid i proces, altid nysgerrig og altid på udkig efter nye måder at udvikle måden at arbejde på i organisationen.
Verdens bedste konfliktløser er hun ikke, men hun er heller ikke bange for at træffe svære beslutninger.
Mød kvinden, der nu står i spidsen for kommunens største kerneområde - velfærdsområdet.
torsdag 3. nov. 2022 kl. 12:11
Asbjørn With Christensen aswch@jfmedier.dk
For Lene Mehlsen Thomsen var det oplagt at tage imod udfordringen, da hun tidligere på året blev tilbudt at blive konstitueret velfærdsdirektør. Dermed står hun nu i spidsen for daginstitutioner, skoler, pleje- og omsorgsområdet samt socialområdet. Men hvem er hun egentlig?
Det er konsekvensen af et helt bevidst valg, at Lene Mehlsen Thomsen er havnet i Norddjurs.
Mens de fleste kommunale chefer med ambitioner kravler op ad stien ved at skifte mindre kommuner ud med større, har Lene Mehlsen Thomsen taget turen den anden vej.
På sin vej har hun skiftet Odense og Aarhus ud med Norddjurs. Hvorfor vender vi tilbage til.
Hvis der er brug for mig, og der er nogen, der mener, at jeg kan bidrage med noget og har tillid til, at jeg er den rette til opgaven, så er jeg klar
Lene Mehlsen Thomsen
Lene Mehlsen Thomsen fik i forsommeren under 24 timer til at beslutte, om hun, efter bare fem år som skole- og dagtilbudschef i Norddjurs, ville bestride den næstøverste administrative stilling i kommunes administration og blive konstitueret velfærdsdirektør med det overordnede ansvar for den største del af kommunens arbejdsområde.
- Jeg havde ikke set det komme. Overhovedet ikke. Kommunaldirektøren kontaktede mig, og der var meget kort tid til at træffe en beslutning. Jeg måtte mærke efter, tænke mig om og så give et svar, siger Lene Mehlsen Thomsen, der endte med at sige ja.
Et område, der er en stor del af velfærdsområdet, hvor de varme hænder og den umiddelbare kontakt med borgerne er både alfa og omega.
Det er også en opgave, som jeg går til med stor ydmyghed
Lene Mehlsen Thomsen
Selvom der var kort responstid, var Lene Mehlsen Thomsens beslutning måske ikke så vanskelig at træffe, når alt kommer til alt.
- Jeg er en holdspiller. Det er klart, at når situationen er der, træder jeg til. Hvis der er brug for mig, og der er nogen, der mener, at jeg kan bidrage med noget og har tillid til, at jeg er den rette til opgaven, så er jeg klar, siger Lene Mehlsen Thomsen.
- Men det er også en opgave, som jeg går til med stor ydmyghed. Det gælder både i forhold til organisationen, hvor jeg skal forstå kulturen i to andre områder, og i forhold til at betjene det politiske niveau med to udvalg.
Lene Mehlsen Thomsen havde som skole- og dagtilbudschef base i det tidligere rådhus i Glesborg.
Et job, som på stort set alle måder opfyldte alle hendes kriterier til et regulært drømmejob.
- Fra den første dag, har jeg elsket at tage på arbejde, siger Lene Mehlsen Thomsen, der er opvokset i Holstebro.
Organisationskvinde til fingerspidserne
I Holstebro lærte hun hurtigt, at hvis hun skulle og ville noget i denne verden, skulle hun selv bane vejen og tage de muligheder, der bød sig.
Lene Mehlsen Thomsen lister 10 udfordringer, der venter i fremtiden. Heraf er en af dem, at kommunen skal sikre, at medarbejderne er glade og trygge. Foto: Asbjørn With
- Min far var Falckredder, og min mor var hjemmegående, mens jeg var barn. De havde begge to kun syv års skolegang. I 1970'ere og 80'ere var gadebilledet mange steder mere differentieret, og der var hjælp inden for rækkevidde, når jeg havde brug for hjælp til de boglige ting, som min mor og far ikke kunne hjælpe mig med. For eksempel hjalp en venindes mor mig med matematikopgaverne, husker Lene Mehlsen Thomsen.
Da hun blev matematisk student i Holstebro, rykkede hun pælene op og flyttede til Aarhus for at læse på universitetet.
Med en kandidatgrad i statskundskab var Lene Mehlsen Thomsen klar til at forfølge drømmen om at arbejde med organisation.
- Grundlæggende vil jeg gerne lave noget, der virkelig gør en forskel. Jeg har et stort hjerte for folkeskolen og for børn og unge, der har det svært. Det er meget spændende at arbejde med, og det er utroligt tilfredsstillende, at jeg kan være med til at understøtte alle børns trivsel. Det er det allervigtigste for mig.
- Og så er jeg optaget af samfundet og af det politiske system og af sammenhængen og samarbejdet imellem de to, fortæller Lene Mehlsen Thomsen.
Derfor har hun også altid arbejdet enten med børn og unge eller socialforvaltningen, og på den måde har hun erfaringer med flere dele af det enorme velfærdsområde, hun nu er øverste chef for.
- Jeg har ikke arbejdet med ledelse på ældreområdet i mine tidligere ansættelser. Men jeg var til gengæld hjemmehjælper i mange år og under hele min uddannelse, så jeg har stor praktisk erfaring, fortæller Lene Mehlsen Thomsen.
Tæt på og hænderne på kogepladen
Det har altid været i det kommunale regi, hun har haft det bedst, med en enkelt afstikker til det private, hvor hun hos Rambøll oplevede, hvordan det private erhvervsliv fungerer og agerer.
- Organisationer er vigtige. Der er så meget, som vi ikke ville kunne gøre, hvis vi ikke havde rammer for at arbejde sammen. Og jeg får energi af, at vi skaber resultater sammen, der gør en forskel i verden, siger Lene Mehlsen Thomsen.
- Det bedste ved Rambøll var, at vi var gode til at fejre succeserne, men også at være tydelige omkring de mål vi skulle nå. Når vi havde nået et mål eller fået en ny stor kunde, så blev det fejret. Det er jeg nok ikke helt så god til at tage med over i mit arbejde i den kommunale organisation, siger Lene Mehlsen Thomsen.
Alligevel er det i det kommunale, hun har det bedst.
Jeg kan virkelig godt lide at lede og vise vejen. Men jeg kan også godt lide at uddelegere ansvar og opgaver og at se folk vokse
Lene Mehlsen Thomsen
Og så tilbage til, hvorfor Norddjurs var et helt bevidst valg for en kvinde, der stod med gode muligheder på hånden i to af Danmarks største kommuner - Odense og Aarhus.
- Både Odense og Aarhus var for store for mig. Der var ganske enkelt for mange lag mellem borgerne og det politiske system, der traf beslutningerne.
- Jeg havde brug for at være et sted, hvor afstanden til borgerne var meget kortere, og hvor det virkede mere meningsfuldt, siger Lene Mehlsen Thomsen.
Først var hun souschef, men kort tid efter gik skole- og dagtilbudschefen på pension, og Lene Mehlsen Thomsen gled naturligt ind på pladsen som fastansat chef.
Fremmest blandt lige mænd og kvinder
- Jeg nyder jobbet rigtig meget. Der har også været store udfordringer. Især med corona, der tvang os alle sammen til at tænke og handle anderledes, og det har været en helt enorm opgave for de kommunale organisationer i hele landet og også i Norddjurs, siger hun.
Efterhånden som corona gled i baggrunden begyndte hverdagen og den daglige drift så småt at indfinde sig på Lene Mehlsen Thomsens kontor i Glesborg.
Lene Mehlsen Thomsen sidder på kommunens kontor i Glesborg. Hun kan godt lide at lide, og hun kan godt lide at se, når medarbejderne vokser. - Det er min drivkraft, at vi når resultater sammen, siger Lene Mehlsen Thomsen. Foto: Asbjørn With
På whiteboard-tavlen, der hænger på en af væggene i det lidet prangende chefkontor i det tidligere rådhus i Glesborg, står en række opgaver, der skal løses. Store og små.
Nogle af dem med flueben ud for, og dem hæfter Lene Mehlsen Thomsen sig særligt ved.
- Jeg kan virkelig godt lide at lede og vise vejen. Men jeg kan også godt lide at uddelegere ansvar og opgaver og at se folk vokse, fortæller Lene Mehlsen Thomsen.
De 10 vigtige udfordringer
Som konstitueret velfærdsdirektør nævner Lene Mehlsen Thomsen en række udfordringer, der venter i fremtiden. Her er de 10 hun nævnte først:
1. - Vi skal sikre, at medarbejderne er glade, og at de arbejder i et godt arbejdsmiljø.
2. - Vi skal skabe en god dialog med borgerne, og vi skal sikre, at der er tid og overskud til at inddrage pårørende og at vi deler viden.
3. - Vi kan ikke regne med at få flere ressourcer eller flere hænder, så vi skal tænke kreativt i måden at løse opgaverne på.
4. - Vi skal sikre, at både borgere og politikere har tillid til os som forvaltning og medarbejdere.
5. - Vi skal finde løsninger og være et stort "vi". For at kunne lykkes skal vi tænke anderledes.
6. - Vi skal åbne organisationen og invitere til samarbejde og på tværs af fagområder. En organisation skal altid være nysgerrig og må aldrig lukke sig om sig selv.
7. - Der skal styr på økonomien, så de forskellige institutioner og medarbejdere ved, hvad de kan regne med. Økonomisk usikkerhed dræner en organisation.
8. - Der skal skabes bedre vilkår for ledelse. Vi er for få ledere, der ledere, der spænder over for store ansvarsområder. Det påvirker arbejdsmiljøet, den faglige udvikling og en lang række andre ting.
9. - Lederne skal have bedre mulighed for at lede.
10. - Vi skal altid søge inspiration i mødet med andre og hele tiden udvikle vore måde at tænke på, og vores måde at gøre tingene på.
Interview med konstitueret velfærdsdirektør Lene Mehlsen Thomsen
Lige nu er hun konstitueret velfærdsdirektør og skole- og dagtilbudschef. En midlertidig løsning, der ikke kan eller skal fortsætte.
- Jeg har haft mange overvejelser om, hvorvidt der skulle en ny ind som vikar for mig, indtil der var afklaring om stillingen som velfærdsdirektør. Men lederne har så meget på deres bord allerede, at det ville presse dem unødigt, hvis der skulle en ny ind på min plads midlertidigt. Det var mit valg, forklarer Lene Mehlsen Thomsen om baggrunden for, at hun har bedt om at varetage begge opgaver midlertidigt.
Der er selvfølgelig en lang række mennesker, der i en overgangsperiode påtager sig ekstra ansvar og ekstra opgaver for at få tingene til at fungere, og samtidig er kommunaldirektør Christian Bertelsen også rykket tættere på velfærdsområdet i den daglige ledelse, fortæller Lene Mehlsen Thomsen.
Konflikter er trælse og uundgåelige
Der er heller ingen tvivl om, at der følger noget med, når man rykker fra chefstolen til direktørstolen.
Der skal træffes beslutninger, der får endnu større betydning for borgernes hverdag, men som direktør bliver man også chef for flere medarbejdere.
Jeg kan godt lide, at der sker noget omkring mig. At vi skaber resultater sammen
Lene Mehlsen Thomsen
Som NorddjursLIV tidligere har fortalt er godt 800 medarbejdere og chefer på socialområdet inddraget i arbejdet med at finde ud af, hvad der kan gøres bedre, og så dækker socialområdet ikke hele velfærdsområdet.
- Jeg kan godt lide, at der sker noget omkring mig. At vi skaber resultater sammen, og at vi som hold løser de opgaver, som både politikere og borgere forventer af os, så de har tillid til det arbejde, vi laver hver dag. Det er min drivkraft, at vi når resultater sammen, fortæller Lene Mehlsen Thomsen.
Men som chef har Lene Mehlsen Thomsen også ansvaret for at løse konflikter, der altid vil opstå i en stor organisation.
- Konflikter er trælse, men de kan ikke undgås. Og nogle gange er en situation så fastlås, at der er brug for en nogle gange kontant beslutning.
- Jeg håber, at jeg bliver opfattet som en god konfliktløser. Jeg er ikke konfliktsky, og jeg er heller ikke bange for at træffe beslutninger. Jeg lytter gerne, og jeg forsøger at håndtere situationerne på en måde, hvor alle får hjælp til at komme videre, siger Lene Mehlsen Thomsen.
Altid i proces
Hun beskriver sig selv som dialogsøgende og ikke konfrontatorisk. Pragmatisk og løsningsorienteret.
Det betyder også, at hun ikke tager arbejdet med hjem til privaten i Aarhus.
- Men jeg tænker ofte på organisation. Udvikling. Løsninger. Og ideer til, hvordan vi sammen kan flytte os fremad og skabe bedre resultater ude hos borgerne, fortæller Lene Mehlsen Thomsen.
Der venter Lene Mehlsen Thomsen lidt af en opgave, men det er hun helt klar på. Foto: Asbjørn With
Hos som så mange andre er hendes job også en interesse på linje med familien, yoga, sommerhuset, traveturene, teateroplevelser og den jazzklub, Lene Mehlsen Thomsen går i med sin mand.
- Jeg får heldigvis ros hjemmefra for, at jeg kan lægge arbejdet væk og faktisk være til stede.
- Men jeg er stort set altid i proces og går og spekulerer på, hvordan tingene kan blive bedre, og hvor der lige kan justeres en lille smule. Der er hele tiden gang i en indre refleksion, siger Lene Mehlsen Thomsen.
Udsigt til store udfordringer
Der er udsigt til de store udfordringer.
Norddjurs Kommune står overfor en lang række opgaver i kølvandet på politikernes ønske om at undersøge hele socialområdet.
Lene Mehlsen Thomsen er klar til opgaven. Hun elsker at være et af de tandhjul, der driver tingene frem mod nye resultater. Og hun har det også godt med at være et af de tandhjul, der bestemmer i hvilken retning, helheden skal bevæge sig.
- Jeg vil meget gerne være med til at udvikle mennesker på alle niveauer, så vores resultater i fællesskab bliver bedre. Til gavn for dem, vi er sat i verden for, siger Lene Mehlsen Thomsen.
Jens Meilvang fra Liberal Alliance har fået en plads i Folketinget. Dermed forlader han sin post som formand for miljø- og teknikudvalget. Foto: Asbjørn With
Jens Meilvang fra Liberal Alliance har fået en plads i Folketinget. Dermed forlader han sin post som formand for miljø- og teknikudvalget. Foto: Asbjørn With
To lokale kandidater skal i Folketinget, ikonisk værtshus får sur smiley, og butikker lukker på stribe
torsdag 3. nov. 2022 kl. 13:17
Emma Ahlgreen Haa emahh@jfmedier.dk
Djursland får to lokale kandidater i Folketinget de næste fire år. Det står klart, efter man onsdag fik fintalt de personlige stemmer.
Leif Lahn Jensen (S) har indtil nu været Djurslands eneste ansigt i Folketinget, men han får selskab af Jens Meilvang (LA) efter Liberal Alliance med Alex Vanopslagh i spidsen nærmest stormede ind på Borgen.
Det er første del af ugens nyhedsoverblik, men vi runder også både Grenaa, Fjellerup og Allingåbro, hvor der må siges at være udskiftning i de lokale butikker.
Jens Meilvang og Leif Lahn Jensen skal i Folketinget
To lokale norddjurslændinge i form af Leif Lahn Jensen (S) og Jens Meilvang (LA) skal i Folketinget. Det står klart, efter de personlige stemmer onsdag blev fintalt. Fotos: Mads Claus Rasmussen og Asbjørn With
To lokale norddjurslændinge i form af Leif Lahn Jensen (S) og Jens Meilvang (LA) skal i Folketinget. Det står klart, efter de personlige stemmer onsdag blev fintalt. Fotos: Mads Claus Rasmussen og Asbjørn With
Socialdemokraten Leif Lahn Jensen og Liberal Alliances Jens Meilvang skal i Folketinget. Det står klart, efter de personlige stemmer blev fintalt onsdag.
I hele kredsen får Leif Lahn Jensen, der kommer fra Grenaa, 6.077 personlige stemmer. Han er i øvrigt den kandidat i Djurskredsen med flest personlige stemmer.
Jens Meilvang får 1.200 personlige stemmer. Heraf kommer 1.013 fra de norddjurske vælgere og 426 af dem - eller en tredjedel af alle stemmerne - kommer fra stemmestedet i Auning, hvor han er bosat.
Jens Meilvang er i dag medlem af kommunalbestyrelsen samt formand for miljø- og teknikudvalget. Han fortsætter som almindeligt kommunalbestyrelsesmedlem, men giver posten som udvalgsformand videre.
- På den måde kan jeg også være bindeled imellem Norddjurs Kommune og Christiansborg, og det, synes jeg, giver rigtig god mening, siger han til Randers Amtsavis.
Stemmeprocenten i Norddjurs lå i øvrigt end del under landsgennemsnittet på 84,1 procent.
I Norddjurs var der 28.316 stemmeberettigede vælgere, og 23.062 valgte at sætte et kryds. Det giver en stemmeprocent på 81,45 procent.
Socialdemokratiet var med 34,8 procent af stemmerne det største parti - med stor afstand til det næststørste parti, Danmarksdemokraterne, der fik 12,5 procent af stemmerne.
Top fem i Norddjurs ender dermed med at være:
Socialdemokratiet (34,8 procent)
Danmarksdemokraterne (12,6 procent)
Venstre (12 procent)
Liberal Alliance (9,8 procent)
Nye Borgerlige (6 procent)
NorddjursLIV følger selvfølgelig op på folketingsvalget lokalt i et kommende nyhedsbrev. Har du i den forbindelse noget, du undrer dig over, eller synes, vi skal undersøge, kan du skrive til os på redaktion@norddjursliv.dk.
Ikonisk værtshus i Grenaa har fået sur smiley efter mangelfuld rengøring
Værtshuset Aftenstjernen ligger på Lillegade i Grenaa og er en fredet bygning. Foto: Emma Ahlgreen Haa
Værtshuset Aftenstjernen ligger på Lillegade i Grenaa og er en fredet bygning. Foto: Emma Ahlgreen Haa
Det for mange ikoniske værtshus Aftenstjernen, der ligger på Lillegade i Grenaa, har efter et besøg fra Fødevarestyrelsen fået en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner.
Det fremgår af kontrolrapporten, som kan ses på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Grunden til den sure smiley skal findes i rengøringen af stedets ismaskine. Her fremgår det af kontrolrapporten, at der var "mørke skimmellingende belægninger oppe bagerst i hjørnet, hvor isterningerne falder ned."
I kontrolrapporten står der også, at der ved åbningen til ismaskinen er transportfilm, der er "flosset med støv i".
Desuden står der, at der i kanten af ismaskinen "ses rødlige og mørke skimmellignende plamager - disse kan aftørres med papir."
Derudover der der problemer med rengøringen af et køleskab i baren, hvor Fødevarestyrelsens kontrollant observerede uemballerede opskårede citroner med et tykt støvlag.
Det er Jan Baltzer Nielsen, der ejer Aftenstjernen igennem selskabet Østjyske Bodegaer ApS.
Han har ingen kommentarer til sagen.
I kontrolrapporten er følgende kommentar dog observeret fra Jan Baltzer Nielsen under besøget:
- Det forstår jeg ikke. Den er lige gjort ren, og jeg troede det var slid, der ikke kunne gå af.
Fødevarestyrelsen skal nu forbi på endnu et besøg, for at se, om tingene er bragt i orden. Det opfølgende besøg skal ifølge deres egne retningslinjer ske "relativt hurtigt".
Er tingene bragt i orden ved det besøg, kan Aftenstjernen igen få en glad smiley.
Mogens og Pia sætter Fjellerup Bageri til salg efter 20 år
Det er helt afgørende, at kommende købere er mere end klar på at bage rundstykker, spandauere og flútes i rigelige mængder. For i Fjellerup er der flere campingpladser og 1.800 sommerhuse, og i højsæsonen har bageriet åbent hver dag - og normalt er der rigtig travlt, fortæller de to nuværende ejere, Mogens Ellesøe Hansen og Pia Birch Rasmussen. Foto: Anders TIlsted
Det er helt afgørende, at kommende købere er mere end klar på at bage rundstykker, spandauere og flútes i rigelige mængder. For i Fjellerup er der flere campingpladser og 1.800 sommerhuse, og i højsæsonen har bageriet åbent hver dag - og normalt er der rigtig travlt, fortæller de to nuværende ejere, Mogens Ellesøe Hansen og Pia Birch Rasmussen. Foto: Anders TIlsted
Mere tid til børnebørnene og til at gøre alt det, hun gerne vil, har fået Pia Birch Rasmussen, der ejer Fjellerup Bageri sammen med Mogens Ellesøe Hansen, til at sætte bageriet til salg.
- Alt det sommersjov, hvor vi virkelig har travlt i bageriet, er jeg måske ved at blive lidt for gammel til, siger Pia Birch Rasmussen, der er 63 år gammel, til avisen.
Hendes Makker, Mogens Ellesøe Hansen, er ti år yngre og kunne i princippet godt købe hende ud og fortsætte selv.
- Men vi overtog bageriet efter vores mester, og vi har begge to stået i lære her. Så jeg synes, det giver god mening, at vi sælger bageriet nu, siger han til Randers Amtsavis.
Ejendommen bageriet ligger i er på 495 kvadratmeter. Udover selve bageriet er der to lejligheder ovenpå, hvoraf den ene i øjeblikket er lejet ud.
Prisen for stedet med det hele - inventar, den 920 kvadratmeter store grund, bagermaskiner og en parkeringsplads - er 2,195 millioner kroner.
Sidste år havde virksomheden ifølge Randers Amtsavis et overskud på lidt over 100.000 kroner, og i 2020 var det på lidt over 300.000 kroner.
Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsens erhvervsafdeling står for salget.
Slagter i Allingåbro siger farvel og tak
Fra 2023 skal kunderne til Auning, hvis de vil handle slagterpålæg og kød hos Slagter Drachmann. Screendump: Google Maps
Fra 2023 skal kunderne til Auning, hvis de vil handle slagterpålæg og kød hos Slagter Drachmann. Screendump: Google Maps
Fra nytår er Slager Drachmann ikke længere at finde på Hovedgaden i Allingåbro.
I stedet rykker slagterforretningen fem kilometer længere væk - til Auning.
- Det er på grund af manglende omsætning i Allingåbro på det daglige salg over disken, siger slagtermester Bo Drachmann til avisen og tilføjer, at omsætningen er faldet støt gennem de seneste år.
Ved at flytte forretningen til Auning håber slagtermesteren, at den negative udvikling kan vendes. I byen er der nemlig håb om et større flow af mennesker, der kan skubbe til det daglige salg, siger han.
Men det kræver, at kunderne er med på den.
- Der er rigtig mange, der er trætte af det og kede af det (flytningen af butikken til Auning, red.). De er bange for, at Allingåbro begynder at dø hen. Men så må man lægge mere handel lokalt, siger slagtermesteren til Lokalavisen Norddjurs.
Han understreger, at kan godt kan forstå, hvis folk hellere vil handle i et supermarked, men understreger, at så er det svært at have en specialforretningen i en lille by.
Planen er, at Slagter Drachmann slår dørene op i Auning 1. februar.
Sidste åbningsdag i Allingåbro bliver 30. december.
Byens bank forlader Allingåbro - samtidig forsvinder hæveautomaten
Sparekassen Djursland har i Allingåbro haft lokaler ved siden af byens brugs. Banken har dog ikke betjent kunder i flere år. Screendump: Google Maps
Sparekassen Djursland har i Allingåbro haft lokaler ved siden af byens brugs. Banken har dog ikke betjent kunder i flere år. Screendump: Google Maps
Sparekassen Djursland har ikke betjent kunder i filialen i Allingåbro i flere år, efter kundeafdelingen sammen med den i Vivild rykkede til Auning.
Men i lokalerne på Hovedgaden har Sparekassen Djursland haft personale siddende, der beskæftiger sig med interne anliggende i sparekassen.
I stedet rykker personalet til andre lokaler, og flytningen går ifølge direktør Peter Lading Sørensen som sådan ikke ud over kunderne, da der som skrevet ikke har været filial med kundebetjening i lokalerne i næsten fire år.
Lidt betydning får det dog, for det firma, der har overtaget driften af sparekassens hæveautomat, har valgt at lukke dén ned.
- Sidste år solgte vi automater til et firma, Kontanten. Fordelen for kunderne var, at de kunne bruge Kontantens automater i hele Danmark til at hæve og sætte ind. Selvom det ikke er vores automat, så er det lidt træls, at de så lukker den, siger Peter Lading Sørensen til Lokalavisen Norddjurs.