Annonce
L-teks direktør, Lars Nielsen, er glad for, at jobcentrets konsulenter tager sig tid til at lære virksomheden at kende. Det giver mere kvalificeret arbejdskraft, mener han. Foto: Annelene Petersen
Integration

Jobcentrets konsulenter har lært metalvirksomhed at kende: - Det giver mere kvalificeret arbejdskraft

Maskinfabrikken L-tek i Nørager er et godt eksempel på en virksomhed, der har haft gavn af den personlige kontakt, jobcentret og Norddjurs Kommune tilbyder. Ved at lære virksomheden at kende, kan jobcentrets konsulenter tilbyde mere kvalificeret arbejdskraft.

Det er morgen på virksomheden L-tek i Nørager, og Said Jalal er netop mødt ind. Han har været på virksomheden i to år, og ansættelsen er et resultat af tre måneders virksomhedspraktik. Han er kommet til landet som flygtning fra Afghanistan, og var på integrationsydelse i første omgang.

Gennem jobcentret blev han sendt i virksomhedspraktik, og det endte i sidste ende ud i et job.

På L-tek er der gode kollegaer. Vi hjælper hinanden ved maskinerne og mine kollegaer hjælper mig med at lære dansk.

Said Jalal

Said Jalal er ikke den eneste, der har fået job i kommunen efter at have været i virksomhedspraktik. Dermed bidrager han til den positive statistik, som kommunen kan præstere.

Som NorddjursLIV har beskrevet i en anden artikel, har Norddjurs Kommune siden 2017 kraftigt reduceret andelen af folk, der modtager integrationsydelse.

Spørger man Lars Nielsen, direktør på L-tek i Nørager, hvor de har flere ansat, der tidligere har været i virksomhedspraktik, skal forklaringen på de gode tal findes i den personlige kontakt, som virksomhedskonsulenterne har til kommunens virksomheder.

- Jobcentret sender konsulenter ud, der lærer os at kende og på den måde forstår, hvem vi er, siger han.

Det gør i sidste ende rekrutteringsprocessen nemmere.

- De forstår dermed vores behov og kan se, hvilke medarbejdere der kan passe ind. Det gør også, at dem vi får i praktik fra jobcentrene er mere kvalificerede, siger Lars Nielsen.

L-tek, der kort fortalt arbejder med laserskæring, bukning, svejsning og montage af komponenter, har 20 medarbejdere ud af 110, der ikke er født i Danmark. Heraf er to tidligere flygtninge, mens andre er flyttet hertil fra udlandet.

Viljen til at arbejde er det vigtigste

Normalt er det svært for L-tek at tiltrække arbejdskraft.

- Det er en udfordring, alle har, men det gør ikke desto mindre problemet mindre, siger Lars Nielsen.

Derfor søger virksomheden også medarbejdere på alternativ vis – eksempelvis gennem jobcentrene.

- Der er mange, der ikke kender så meget til vores branche, men de får kendskab til den gennem jobcentrene. For os er det vigtigste, at folk har den rette indstilling. Så kan det godt være, at de ikke er uddannet indenfor faget, men hvis de gerne vil, så får vi det til at gå op i en højere enhed, siger Lars Nielsen.

Har folk viljen til at arbejde, skal virksomheden nok lære dem om resten og eksempelvis sørge for truckkort, forklarer direktøren.

Said Jalal har været på L-tek i to år. Han kom til virksomheden i praktik og blev fastansat efter tre måneder. Han sætter pris på arbejdet, på at tjene sine egne penge og på de gode kollegaer, der gerne hjælper ham med at lære dansk. Foto: Norddjurs Kommune

Said Jalal havde viljen til at lære, og han er glad for at være på L-tek. Inden han endte her, havde han været i praktik i en anden virksomhed, der ikke var et match.

- På L-tek er der gode kollegaer. Vi hjælper hinanden ved maskinerne og mine kollegaer hjælper mig med at lære dansk, siger han.

Hans kollega, Azad Rostami, er også glad for at være blevet ansat efter tre måneders virksomhedspraktik. Han kom også til Danmark som flygtning, og har nu været på L-tek i tre år.

- Jeg er glad for at have et arbejde, og for at tjene mine egne penge. Det er et godt arbejde, siger han.

Behov for mindre administrativt bøvl

Alt er dog ikke nødvendigvis fryd og gammen fortæller L-teks direktør. Selvom han er glad for samarbejdet med kommunen og jobcentret, ville han ønske, at der var mindre kassetænkning og mindre administrativt 'bøvl' fra jobcentrets side.

- Der er i min optik klare problemer med reglerne og lovgivningen. Man bruger rigtig meget tid på alt det administrative, og det går i sidste ende udover dem, man prøver at hjælpe i job, siger Lars Nielsen.

Dermed går der i hans optik også alt for lang tid inden eksempelvis flygtninge som Azad Rostami og Said Jalal kommer i job.

- Det vigtigste må være at få folk i gang, men der går så lang tid inden de når ud til virksomhederne, siger han og fortsætter:

- Da Azad og Said først kom herud, faldt de til forholdsvis hurtigt, og de er godt i gang med at lære dansk.

Lars Nielsen fortæller, at man også i fremtiden vil arbejde på den gode kommunikation med jobcentret, så man fortsat får mere kvalificeret arbejdskraft tilbudt.

Eksempelvis skal jobkonsulenterne om nogle uger i én dags erhvervspraktik på L-tek, så de kan lære virksomheden at kende indefra.

- Det har vi store forventninger til, for så lærer de os endnu bedre at kende, siger Lars Nielsen.

BOLIG

Flygtede fra skimmelsvamp i lejligheden: I halvanden måned har Helle Rossen boet på må og få - og mest i sin lille bil

BOLIG

Udlejer genkender ikke Helle Rossens udlægning: - Vi har gjort, hvad vi skulle - og så hurtigt, som det var muligt

SOCIALOMRÅDET

Hele socialområdet skal undersøges - nu: - Vi har gennem længere tid fået mange indikationer på, at noget kan blive bedre

Nyhedsoverblik

Det skal du også vide

KULTUR

Arkitekterne bag Fjellerup Strandliv har tænkt mange store tanker om projektet: - Vi har holdt det simpelt, enkelt og i gode materialer, som både er dragende og skaber stolthed og wow-effekt

KULTUR

Projekt Fjellerup Strandliv fra start til slut: Hvorfor er der ikke sket noget i syv år?

ERHVERV

Borerig skal til femårstjek i Grenaa Havn: Forøget omsætning på vej til byens restauranter, hoteller og virksomheder

TURISME

Krig giver uforudsigelig sommer: Turistorganisation forventer, at de internationale gæster vender tilbage til Djursland

"Den enes død, den andens brød".

TURISME

Campingpladser i nord og syd fortrøstningsfulde: - Særligt tyskere og nordmænd vender tilbage

Trods blæst og overskyet vejr har de første campister har allerede indtaget Fjellerup Strand Camping, hvor lejrchef Peter Frøstrup er i gang med at så græs på et mindre område ved indkørslen til campingpladsen.

NYHEDSOVERBLIK

Ugen der gik i Norddjurs: Djursland får alligevel ikke et nyt biogasanlæg og letbanen er klar med plan for færre aflysninger

Letbanen vil halvere vinteraflysninger

Grenaa før og nu

Fra storslået fabrik og arbejdsplads for mange mennesker - til ungdomsboliger, erhverv og butikker: Få hele historien om Grenaas dampvæveri

POLITIK

Skal det gamle kapel rives ned eller bevares? Det spørgsmål skal politikerne snart tage stilling til

NYHEDSOVERBLIK

Ugen der gik i Norddjurs: Bønnerup Havn har fået nyt slæbested og café i Fjellerup har fået ny forpagter

DEMOKRATI

Tidligere borgmester: - Vi behøver jo slet ikke ikke svare på borgernes spørgsmål

DEMOKRATI

Hvad mener lokalpolitikerne om spørgetid: Det er godt, at muligheden er der - men ...

DEMOKRATI

Søren giver ikke op - før han får en lovlig afgørelse, han kan forstå

POLITIK

Norddjurs trodser landsdækkende tendens: Ganske få lokalpolitikere udsættes for chikane og trusler

LUFTHAVN

Forventet ekstraregning på 10 millioner kroner til lufthavn: - Rettidig omhu og rigtig god forretningssans